Waarom moet je nog steeds een e-mail client in 2019

Graag een e-mail client, een web browser met een ad-blocker kan niet voorkomen dat een provider het afromen van uw e-mail voor informatie, maar kunt u stoppen met het zien van advertenties gericht het gebruik van die informatie. Als u ook gebruikmaakt van een VPN, e-mail-provider niet in staat zal zijn om uw locatie te bepalen, waardoor u een extra niveau van anonimiteit.
Ze zijn zeker (zoals je kan zien in onze lijst van de beste gratis e-mail clients), en ze gaan nergens heen. TechRadar sprak Mozilla voorzitter Mitchell Baker onlangs, en zij vertelde ons dat, hoewel Thunderbird is op een laag pitje, terwijl het bedrijf richt zich op haar web browsers, het heeft geen plannen om te laten de vogel vlieg de coop. Welke client u ook kiest, zorg ervoor dat je jouw e-mail provider zorgvuldig te. Alleen maar omdat u hebt gebruikt voor een jaar, je bent niet verplicht; het veranderen kan verrassend eenvoudig, en heeft het voordeel van het verwijderen van al die mailinglijsten die je nog niet van gekomen om naar u uit.
Met een e-mailclient gebruikt, kunt u ook een back-up van uw e-mails om toegang te krijgen tot offline, die kan een redder in nood als u nodig hebt om te vinden een oud bericht met een belangrijke bijlage, maar je bent ergens zonder een internet verbinding.
Niet alleen dat, browser-extensies (zoals de spelling-en grammaticacontrole, woordenboeken, vertalers en web clippers) zal het toevoegen van functies die ontbreken op uw e-mail provider een eigen app.

Zijn e-mail clients nog steeds rond?

Ja, het lijkt misschien lastig om een extra programma geïnstalleerd op uw apparaat tussen u en uw e-mail provider, maar het is een laag die je controle – en in de huidige privacy-en security-bewuste wereld, dat van belang is.
Ook in gedachten houden dat u geen gebruik te maken van dezelfde klant op uw desktop en mobiele apparaten. Bijvoorbeeld, voor een open source setup, zou je Thunderbird installeren op uw laptop en K9-Mail (een oudje maar goldie) op uw telefoon.

Niet overtuigd? Gebruik uw browser

Het is niet alleen de privacy, hetzij met behulp van een e-mail klant kan besparen u ook tijd. Met een client is geïnstalleerd. u kunt al uw e-mailaccounts op één plaats (zelfs als ze van verschillende providers), zonder de noodzaak om de aan-en afmelden van accounts of wijzigen van tabbladen in de browser.
Geen zin om te downloaden van een speciale e-mail client -? Je moet op zijn minst rekening houden met het openen van uw e-mails via een web browser in plaats van uw provider uw computer of mobiele app – ja, zelfs op uw telefoon – want die is nog een laag tussen u en uw e-mail provider en geven u meer controle.
Een van de belangrijkste voordelen is dat een cliënt krijgt alleen de e-content (via POP3 of IMAP), zelfs wanneer uw berichten worden gescand wanneer uw e-mail provider ontvangt, kun je het niet zien van de advertenties gericht op u met behulp van de gegevens. Ook zal u geen cookies ontvangt geserveerd door uw e-mail website van de provider.
Wanneer heeft u voor het laatst gebruik maken van een e-mail client -? Afhankelijk van uw leeftijd, kan het antwoord ‘nooit’ – maar ik zou zeggen dat je serieus moet overwegen.