Wimbledon 2019 zal beschikken over meer AI macht dan ooit

Dit jaar Wimbledon tennis kampioenschappen worden ingesteld om de technologisch meest geavanceerde, maar dankzij de nieuwste versies van IBM.

De technologie reus is opnieuw een samenwerking aangegaan met de All England Lawn Tennis Club (AELTC), de inrichtende macht achter de oudste ter wereld tennis toernooi, ingesteld om te starten op 1 juli, voor een aantal belangrijke nieuwe tech upgrades.

De laatste updates in de 30-jarige samenwerking tussen de twee organisaties bouwt voort op de expertise van IBM ‘ s Watson AI service te blijven brengen van de 133rd kampioenschappen nog verder naar het moderne tijdperk.

Feel the noise

“Voor 30 jaar hebben we gewerkt met Wimbledon tot de invoering van nieuwe technologieën in de verbetering van de ventilator ervaring,” Sam Seddon IBM Wimbledon Client Executive zei van het nieuws.

“Voor meer dan een eeuw, heeft IBM een verantwoorde wijze ingeluid in de wereld revolutionaire technologieën, het bouwen van enterprise oplossingen die worden vertrouwd als onderdeel van ons DNA, en we zijn toegewijd aan het leveren van AI-systemen die zijn gebouwd op een verantwoorde manier. Het lijkt logisch dat ter gelegenheid van de 30e jaar van onze samenwerking, een van de nieuwe innovaties voor De Kampioenschappen, Wimbledon 2019 zal het elimineren van bias in de creatie van de video hoogtepunten van het pakket.”

Met de AELTC loopt nog via de eigen media en hoogtepunten operaties op het terrein, de noodzaak voor een grotere nauwkeurigheid bij het maken van video clips in het vaandel staan.

Watson, die is al gebruikt voor het identificeren van de meest spannende rally ‘ s voor het markeren van rollen met behulp van publiek-analyse, heeft geleerd om beter herkennen akoestiek om dit nauwkeuriger is.

De nieuwe Watson Akoestiek analytics kan detecteren wanneer precies de bal heeft geslagen, waardoor de AELTC strakker croppen van highlight clips, het opslaan van vitaal tijd en het maximaliseren van elke seconde van de rechten van het beeldmateriaal.

Het systeem kan ook gebruik maken van Watson Open Schaal te herkennen niveaus van de menigte en het lawaai en de opwinding van de niveaus van de spelers zelf. Dit zal naar verluidt laten verwijderen bias bij het zoeken naar hoogtepunten uit spelers met een bijzonder vocaal volgende of degenen die in het bijzonder geanimeerd op de rechtbank.

“30 jaar, IBM technologie innovaties in het hart van onze inspanningen om de voortzetting van onze reis naar een geweldige digitale ervaring zorgt ervoor dat we ons verbinden met onze fans wereldwijd, waar ze kunnen kijken en op elk apparaat dat kan worden”, zei Alexandra Smith, Hoofd van de Communicatie, de Inhoud en de Digitale, AELTC.

“Onze partnerschap met IBM is van cruciaal belang om ons in het helpen van ons te verstoren, de traditionele perceptie van Wimbledon door middel van innovatieve, world class maakt gebruik van de technologie, in het bijzonder, ons in staat te stellen inhoud te plaatsen met fans waar ze willen consumeren en erkent de toenemende focus op video en nieuwe indelingen van inhoud.”