Xbox Project Scarlett vs PS5: wat we tot nu toe weten

Het begin van de deuren voor de nieuwe next-gen consoles, maar nu al krijgen we een beeld van het soort ervaringen die je kunt verwachten op de Xbox Project Scarlett en de PS5.
Laten we beginnen met de Xbox, Microsoft is een beetje meer open met een line-up vooraf. Ten eerste, Microsoft heeft bevestigd dat Halo Oneindige, aka Halo 6, zal een launch titel voor de Xbox Project Scarlett. De Halo franchise is een eenheid shifter voor Microsoft, een big-budget FPS-serie die zijn achtergelaten op een beetje een cliff hanger voor vijf jaar komen de ‘Vakantie 2020’ release van Halo Oneindige. Dit is een zeer grote deal. Misschien wel de meest interessante element van de Sony bouwen is haar inzet voor het gebruik van SSD opslag. De ssd-station in de PlayStation 5 zal opnieuw worden van een op maat gemaakt stuk hardware, en Sony heeft al laten zien uit zijn technische bekwaamheid met een demo van de bestaande Spider-Man PS4-game. Op PS5 hardware, het spel is in staat om te racen over een ongelooflijk gedetailleerde New York City tegen ongelooflijk hoge snelheden, zonder enige vertraging in de geometrie laden of texture streaming, iets dat zou nooit mogelijk zijn op de PS4.
Xbox Project Scarlett vs PS5

Xbox Project Scarlett vs PS5: feiten

Image credit: CD Projekt Red
Wat we wel doen, is terug te kijken op de vergelijkende prijzen van de Xbox Één en PS4 bij launch. Een van de redenen waarom de PS4 bleek de meer populaire console tijdens deze generatie was het feit dat het gelanceerd op de meer aantrekkelijke prijs van 9.99 / £349.99. Dat was een relatieve stelen, vergeleken met 9 / £429 Xbox, die bij de lancering had om factor in de kosten van de noodlottige (en relatief van korte duur) Kinect motion tracker. De Kinect werd in eerste instantie beschouwd als een van de belangrijkste verschilpunten tussen de consoles, maar bleek niet populair bij zowel ontwikkelaars als gamers, wat leidt tot Microsoft langzaam fasering aan in een poging om te rijden de prijs van het totale pakket neer met later console herzieningen.
  • Wat zijn ze? Xbox Project Scarlett, of Xbox, en de PS5 zijn de verwachte namen van de aankomende next-gen consoles van Microsoft en Sony, ingesteld op het leveren van meer ambitieuze en grafisch indrukwekkende game-ervaringen dan ooit tevoren.
  • Xbox Project Scarlett en PS5 release datum: specifieke data zijn nog niet bevestigd, Microsoft heeft gegeven Xbox Project Scarlett, een start-venster van “Vakantie 2020”. Sony heeft nog niet in een lanceerdatum voor de volgende console, maar we verwachten dat het om ongeveer dezelfde tijd.
  • Wat kan ik spelen? Tot nu toe hebben we slechts een enkele game bevestigd voor de console, en dat is Halo Infinite voor de Xbox Project Scarlett. Maar dat zal de console ook volledig achterwaarts compatibel, terwijl we verwachten dat games als Cyberpunk 2077 te maken van een verschijning op beide machines.

Xbox Project Scarlett vs PS5: specs zo ver

Wat we wel doen, is terug te kijken op de vergelijkende prijzen van de Xbox Één en PS4 bij launch. Een van de redenen waarom de PS4 bleek de meer populaire console tijdens deze generatie was het feit dat het gelanceerd op de meer aantrekkelijke prijs van 9.99 / £349.99. Dat was een relatieve stelen, vergeleken met 9 / £429 Xbox, die bij de lancering had om factor in de kosten van de noodlottige (en relatief van korte duur) Kinect motion tracker. De Kinect werd in eerste instantie beschouwd als een van de belangrijkste verschilpunten tussen de consoles, maar bleek niet populair bij zowel ontwikkelaars als gamers, wat leidt tot Microsoft langzaam fasering aan in een poging om te rijden de prijs van het totale pakket neer met later console herzieningen.

Maar er is nog een tribalisme onder de fans, en dus, zoals altijd, de eerste partij die de inhoud van de game gaat worden misschien wel belangrijker dan ooit. Met zo veel manieren om te spelen, van op afstand toegang tot streaming, de hardware wordt veel minder belangrijk dan de ervaringen die zij bieden, vooral wanneer de twee platforms op zoek zijn steeds dezelfde. Microsoft is de eerste uit de gate om aan te kondigen een platform exclusieve titel met Halo, maar Sony absoluut vernietigd de concurrentie in de PS4 generatie met zijn exclusives. Hopen, en verwachten, niets meer en niets minder in de console wars te komen.
Xbox Project Scarlett vs PS5
En zo begint het. De dageraad van een nieuwe console oorlog, als twee gaming titans opnieuw in de ring voor een andere stof-up. Onze strijders? Xbox Project Scarlett vs PS5. Microsoft vs Sony.

  • PS5 games: alle titels bevestigd en verwacht op de PlayStation 5