Google en VPN-diensten kunnen worden beboet $77k door Rusland

Als Rusland lijkt aan te scherpen zijn greep op de inhoud van haar burgers toegang krijgen tot online, een nieuw wetsvoorstel een invloed kunnen hebben op hoe Google en andere zoekmachines, VPN-services en bronnen op het web in het land opereren.

Net als China ‘ s Great Firewall doet, Rusland te blokkeert de toegang tot verboden inhoud en de russische zoekmachine Yandex vaak weggelaten bepaalde zoekresultaten wordt gezien door het land van de gebruikers.

Echter, Google heeft pas onlangs begonnen om te doen en russische consumenten zijn steeds meer en meer bewust van het feit dat ze kunnen rok van het land van de censuur door het gebruik van een VPN.

Dit is de reden waarom een groep Doema afgevaardigden van Rusland de tweede kamer hebben een wetsvoorstel ingediend dat zou opleggen van boetes tot $77k op buitenlandse diensten die verder weigeren filter verboden inhoud in het land.

Voldoen of boete

In Maart, het Kremlin, de communicatie-watchdog, Roskomnadzor, stuurde brieven naar de populaire VPN providers hen te informeren dat hun diensten zou al snel worden geblokkeerd in Rusland tenzij zij voldoen aan de lokale wetten. Terwijl de meeste van de VPN-diensten hebben geweigerd om hun diensten naar de Federale Staat Informatie Systeem (FGIS), alleen Kaspersky Beveiligde Verbinding wordt voldaan aan de overheid aanvragen.

Een anonieme bron heeft nadere details over het wetsvoorstel om de russische nieuwssite Interfax, zeggende:

“Dit wetsvoorstel zal een efficiënt mechanisme van invloed. Het kan invloed hebben op dergelijke bronnen als Google en VPN-diensten in het geval van herhaalde weigering om te filteren.”

Het wetsvoorstel moet nog worden ondertekend in de wet, maar als het is, het zou kunnen leiden tot meer buitenlandse tech bedrijven trekken uit Rusland over ethische kwesties.

Via Interfax