Huawei is het plaatsen van advertenties op haar smartphone vergrendelen schermen met geen waarschuwing

Huawei heeft een ruige paar maanden, en de dingen lijken te verergeren als u meerdere rapporten in het web en beweren dat de Chinese fabrikant heeft nu geduwd om de advertenties op de lock-schermen van haar telefoons zonder meldingen van gebruikers, of toestemming te vragen.

Een aantal ontevreden Huawei eigenaren hebben genomen om Twitter naar de stem van hun ongenoegen op begroet met een ‘Booking.com’ logo op hun scherm te vergrendelen achtergrond.

Het is niet verschijnen op elke handset, en het lijkt alleen de vooraf geïnstalleerde achtergrond wallpapers die het logo. Als u kiest voor uw eigen vergrendelscherm achtergrond, moet je het niet krijgen van de advertentie.

Zo ver, Huawei P30-Pro, P20 Pro, P20, P20 Lite en Eer 10 handset eigenaren hebben gemeld het zien van de advertentie, maar de twee Huawei P30-Profs in de TechRadar kantoor zijn momenteel Reservering.com-gratis – dus het is zeker een sporadische probleem.

Waarom?

Zo ver, Huawei heeft nog niet gereageerd op de rapporten, dus we weten niet wat de exacte reden voor zijn acties, maar geld (niet verrassend) zou wel een key driver als het lijkt op het genereren van nieuwe omzet in het kielzog van de internationale onzekerheid over de toekomst in de smartphone markt – althans in termen van het gebruik van Android.

We hebben contact opgenomen met Huawei voor een reactie, en we zullen dit artikel updaten zodra wij een antwoord te krijgen. Voor nu, wil je deze mogelijk wijzigen je lock screen wallpaper op je Huawei telefoon als u niet wilt dat om een advertentie te zien.