Canon RF-24-240 mm f/4-6.3 IS USM eindelijk bevestigd

Canon toonde al aan de RF-lens met de hand in februari toen het bleek dat hij had zes nieuwe lenzen in ontwikkeling, en de eerste van deze, de RF-85mm f/1.2 L USM kwam onlangs. Nu is het aan de beurt van de RF-24-240 mm f/4-6.3 IS USM te maken van de officiële ingang.
De RF-24-240 mm f/4-6.3 IS USM is pas de tweede niet-L-serie lens in de lijn zo ver, na de RF RF Canon 35mm f/1.8 IS Macro STM dat werd bekend gemaakt bij de start van de serie terug in September. En, ten minste nu, het is alleen compatibel met de twee camera ‘ s in de EOS serie R, de EOS R zelf en EOS RP.
Aangekondigd als een reis-vriendelijke lens, de RF-24-240 mm f/4-6.3 IS USM heeft betrekking op een 10x optische zoom, een bereik dat is vrij ongewoon voor een lens die is ontworpen voor een verwisselbare lens camera. De laatste keer dat Canon dit bereikt werd met de EF 35–350mm f/3.5-5.6 L USM, die werd uitgebracht in 1993 voor zijn EOS film SLR-camera ‘ s.
Vijf-stop IS en Nano USM gericht
De lens is ontworpen met zowel de zoom en de controle ringen, de laatste, handmatige focus, maar ook kan worden aangepast om het de voorkeur van de gebruiker, waardoor de gebruiker het diafragma of belichtingscompensatie, bijvoorbeeld. Afbeelding 1 van 4

(Image credit: Canon)
Image credit: Canon Afbeelding 2 van 4

(Image credit: Canon)
Image credit: Canon Afbeelding 3 van 4

(Image credit: Canon)
Image credit: Canon Afbeelding 4 van 4

(Image credit: Canon)
Image credit: Canon Gewicht van 750g, de lens kan focussen op 0,5 m afstand van het onderwerp, als op het breedste brandpuntsafstand en dit verhoogt (hoewel niet veel) te 0.78 m toen uitgebreid tot de 240mm einde.
Zoals de naam al duidelijk maakt, het is ook ingesteld om te worden ingericht met een Ultrasone Motor, hier een Nano USM type. Deze verscheen voor het eerst drie jaar geleden binnen de EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM, en meer recent in de RF-24-105mm f/4 L IS USM. De lens van de naam wijst ook op de aanwezigheid van een Stabilisator, een functie die niet gevonden worden in EOS R en EOS RP organen; dit belooft een maximale compenserende effect van vijf stopt, en heeft ook de eer om de eerste full-frame Canon objectief met Canon ‘ s Dynamic IS voorzien.
Canon's RF lens road map. Image credit: Canon Canon ‘ s RF-lens wegenkaart. Image credit: Canon (Image credit: Canon)
Als de RF-lens roadmap maakt duidelijk, de vier andere lenzen, verwachten we aan te komen voordat het jaar om is zijn de RF-24-70mm f/2.8 L IS USM, RF 15-35mm f/2.8 L IS USM, RF-85mm f/1.2 L USM DS-en RF-70-200mm f/2.8 L IS USM. De geruchten van de nieuwe tele-lenzen naast deze hebben ook onlangs opgedoken.

De lens is beschikbaar vanaf September, en zal komen met een ADVIESPRIJS van € 899 in de UK en 9 in de VS. Het zal ook beschikbaar in een kit met de EOS RP, kost € 1,999.99 in het verenigd koninkrijk en ,199 in de VS. Prijzen voor Australië is niet bevestigd tot nu toe.