Giants vs startups: Wie wint de AI race?

Sergey Sviridov is het Hoofd van R&D bij ZYFRA. Hij is een expert in machine learning en kunstmatige intelligentie en een docent aan de National Research University Hogere School of Economics. Hij is mede-oprichter van de grootste russisch-sprekende gegevens wetenschappelijke gemeenschap van GOEDEREN.AI.

Rusland Rostec corporation is zelfs meer optimistische prognoses van de groei van € 59.75 miljard in de wereldwijde AI systemen van de markt tot 2025.
In 2012-17, onder de top van de kopers in de race voor AI startups waren Alfabet (Google), Apple, Microsoft, Intel, google, Amazon, IBM, Oracle en anderen, zegt CB Insights. Grote IT-bedrijf heeft verschillende redenen om te investeren in AI. Afgezien van hun eigen behoeften, gebruiken ze de verworven startups te ontwikkelen AI gereedschappen voor andere industrieën. Bijvoorbeeld, Microsoft tijdens de afgelopen 2-3 jaar heeft overeenkomsten getekend met de meeste grote Olie-en Gas bedrijven op de cloud opslaan van hun gegevens en de analyse ervan in real-time.