Instagram is de hoop in de strijd tegen pesten via twee nieuwe tools

Mosseri hoopt dat deze tools “het voorkomen van pesten gebeurt op Instagram” en “de emancipatie van de slachtoffers van pesten opkomen voor zichzelf”.
(Image credit: Instagram)

Maar, in plaats van het blokkeren van berichten of het verbieden van de daders, Mosseri heeft aangekondigd dat nieuwe tools worden uitgerold op Instagram voor een rem op de verspreiding van online pesten.

De AI-aangedreven Heroverwegen tool vlag opmerkingen die beschouwd kunnen worden als beledigend voordat ze worden geplaatst. Gebruikers worden gevraagd “weet u zeker dat u wilt om dit te posten?”, geeft ze de kans om een herziening van hun woorden.
Volgens Instagram, tests hebben aangetoond dat de melding te heroverwegen hun commentaar heeft gestimuleerd “een aantal” gebruikers “ongedaan maken hun commentaar en delen iets minder pijnlijk” in plaats daarvan geven ze de “kans om te reflecteren”.
Beperkte gebruikers blijven zien posten van hun doelen zoals gewoonlijk, maar niet in staat zal zijn om te zien of de gebruiker online of lees hun berichten. De beoogde gebruikers zal de macht hebben om te beoordelen voor het eventuele commentaar van een dader – zij kan instemmen met de inhoud voor iedereen te zien, te verwijderen, of te laat in behandeling, dus het is onzichtbaar voor iedereen behalve de dader, die zal worden niets wijzer.