Fake iPhone met Lightning-kabel zal kapen uw computer

Een nep-Apple laadkabel, gelijkaardig aan die die gebruikt worden voor het opladen van iphone, kan worden gebruikt om kapen van een laptop of PC gewoon aan door de stekker in, de security-onderzoeker Mike Grover, ook wel bekend als MG, heeft geopenbaard.
iPhone-gebruikers zijn gewaarschuwd om op de uitkijk na reserachers ontdekt een zwendel met valse Lightning oplaad kabels.
Wanneer aangesloten op een Linux, Mac of Windows-computer, en is verbonden via Wi-Fi, de O. MG Kabel kan een hacker de volledige controle over het systeem, waardoor ze uit te voeren commando ‘ s op afstand.
Aanval
Grover bleek de kabel op vorige week DefCon cybersecurity-verdrag, het markeren van wat hij zegt is een onder-onderzocht gebied van mobiele beveiliging. “Het ziet eruit als een legitieme kabel en werkt net zo. Zelfs niet met uw computer zal het verschil merken. Totdat ik, als een aanvaller, draadloos de controle van de kabel,” vertelde hij Moederbord.
Grover zegt dat de kabel, dat is gelukkig slechts een prototype, kunnen worden gebruikt in een aantal manieren door de criminelen, waardoor ze te downloaden en te starten malware te verwijderen apparaten via een Wi-Fi-netwerken, en zelfs configureren van systemen.
(Image credit: Moederbord)
De kabel maakt gebruik van een fout in het besturingssysteem van de computer detecteert de kabel als deel van een invoer-apparaat, of wat bekend staat als een HID (human interface device). Eenmaal aangesloten via de IP-adres van de kabel, kunnen hackers start commando ‘ s met behulp van een muis en toetsenbord, zoals besturingssystemen overwegen HID-apparaten aan op de input-apparaten. Dit stelt hen in staat te bedienen om de gekaapte toestel, malware downloaden of het openen van software zoals browsers om de kwaadaardige lading.
Grover zegt dat de kabel, dat is gelukkig slechts een prototype, kunnen worden gebruikt in een aantal extra manieren door criminelen, waardoor ze te downloaden en te starten malware te verwijderen apparaten via een Wi-Fi-netwerken, en zelfs configureren van systemen.
Via Moederbord