Hoe de data-analyse in de sport is het veranderen van het spel

Over de auteur
James Petter is de VP International van Pure Opslag.

We zijn getuige van gegevens steeds verankerd in de sport, om dezelfde reden wordt steeds meer ingebed in de onderneming te blijven in de voorhoede van innovatie. Het verzamelen en analyseren van data op locatie tijdens een evenement staat voor de tactiek besloten worden in real-time, maar biedt u ook de mogelijkheid gegevens worden gebruikt voor lange termijn onderzoek en ontwikkeling van sport apparatuur en machines zoals F1 auto ‘ s of fietsen.
Wat onderscheidt de winnaars van de verliezers als het gaat om data-driven sports, is dat ze ontwikkeld hebben is de mogelijkheid tot het beheren van data als een asset. Om dit te bereiken moet de organisatie hebben een moderne IT-infrastructuur voor het verzamelen, beheren en opslaan van de gegevens in real-time (en nog belangrijker voor het bereiken van dat felbegeerde gouden medaille of trofee).