Android-telefoons worden geleverd met vooraf geïnstalleerde malware

Android-apparaten nu schip met ergens tussen de 100 en 400 apps en een cybercrimineel alleen maar te ondermijnen één van deze apps te infecteren een apparaat, zelfs voordat het eindigt in de handen van een consument.
Bijvoorbeeld, 225 apparaat fabrikanten links diagnostische software op hun toestellen die backdoor op afstand toegang, gewijzigd Android Kader van code die toegelaten spyware-niveau loggen of geïnstalleerde apps die is geconfigureerd voor het omzeilen van Google Play Beschermen van de veiligheid. Terwijl sommige van deze supply chain security problemen zijn onbedoelde, de dreiging was gevaarlijk genoeg dat Google het toewijzen van een CVE-nummer en gaf een software oplossing die verbood de bypass aan het begin van dit jaar.