Hoe Moskou werd een smart city

De digitalisering van Moskou in 2011 begonnen en sindsdien is de stad uitgegroeid tot een van de leiders in het leveren van e-diensten voor de burgers, met meer dan 11m burgers met behulp van gemeentelijke diensten vandaag.

In eerste instantie hadden we het digitaliseren van de stad management systemen. Een paar jaar later zijn we begonnen met de introductie van e-dienstverlening aan burgers dat werd zeer populair. Het belangrijkste kenmerk van e-diensten in Moskou is dat ze zijn ontwikkeld door DIT en daarom hebben zij een vergelijkbare interface, dezelfde login-systeem en alle diensten zijn verbonden en op elkaar kunnen reageren. Het maakt het makkelijker voor burgers om te gebruiken.

Tegelijkertijd hebben we mogelijkheden voor de ontwikkeling van mobiele netwerken. Vanwege goedkope internet en een grote dekking (99 procent van Moskou is gedekt door 4G) is de penetratie van smartphones overschreden 83 procent. Dus de burgers van Moskou waren er klaar voor om deze diensten te gebruiken.

Als voor de diensten zelf, maar ze willen aan alle behoeften van de burgers. Zij omvatten de EMIAS medische portal, de Actieve Burger portal die loopt in de peilingen voor de burgers, de Moskouse E-school en de portal van de burgemeester van Moskou, mos.ru. Echter, er zijn ook diensten voor toeristen, klachten, crowdsourcing, enz. Ik zou kort willen introduceren een aantal van deze diensten.

Eerste van alles, de EMIAS service voor het maken van online afspraken in Moskou openbare klinieken, dankzij welke de gemiddelde wachttijd om een arts te zien is teruggebracht tot vijf minuten en 95 procent van de recepten zijn nu uitgegeven in elektronische vorm. Met de Moscow E-school, we zijn het creëren van een high-tech omgeving voor het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs in Moskou scholen. Er is ook een bekende e-polling-service genaamd Actieve Burger, die het mogelijk maakt de Moskovieten om beslissingen te nemen over de stedelijke ontwikkeling. Bijna 2,3 m burgers deelnemen aan het platform en ongeveer 4.000 beslissingen zijn reeds geïmplementeerd via deze service. We hebben onlangs de ontwikkeling van de Menigte.Mos waar, in tegenstelling tot de Actieve Burger, mensen kunnen onafhankelijk van elkaar suggereren hun eigen initiatieven voor de stad.

Als voor de mogelijkheid van interactie, we zijn nu bezig met een volledige integratie van alle diensten. Bijvoorbeeld, in de toekomst, wanneer de winter griep epidemie begint in de stad, EMIAS in staat zal zijn om aan alle schoolkinderen en hun ouders van de behoefte aan bescherming en vaccinatie. Al onze diensten vormen een netwerk gericht op het helpen van burgers in een verscheidenheid van situaties. En tot slot, de mos.ru portal is een platform dat de aggregaten alle e-diensten voor de burgers op één plaats, alsmede het verstrekken van het laatste nieuws over het leven van de hoofdstad. Mos.ru burgers in de gelegenheid stelt om te begrijpen welke e-services bestaan en hoe ze kunnen worden ontvangen, en dat bespaart ze tijd.

Een van onze doelstellingen is om tijd te besparen voor mensen en dit is iets dat Moskou ‘ s diensten kan doen. In ons geval, snelheid: comfort. Al is de invoering van EMIAS is het opslaan van artsen tot twee miljoen uur per jaar. Dat maakt het leven meer comfortabel voor de burger betekent dat de stad biedt dienstverlening aan bewoners op alle niveaus. Voor de digitalisering begonnen de mensen hadden te veel tijd besteden aan het gebruik van gemeentelijke diensten en ga naar verschillende instellingen, maar nu staan ze allemaal online beschikbaar. Vorig jaar bereikten we 170bn bezoeken aan e-government diensten en $ 1,5 miljard in de betalingen verwerkt werden.

Maar voor ons, de dingen niet eindigen met de levering van basisvoorzieningen. We streven naar het toevoegen van nieuwe diensten in overeenstemming met de wensen van de burgers. Bijvoorbeeld, in de zomer, gratis sport activiteiten met coaches en apparatuur zijn nu beschikbaar in Moskou parken voor geregistreerde gebruikers. We zijn nu bezig met het beantwoorden van alle relevante en adequate behoeften van de mensen omdat deze aanpak stelt ons in staat om te verhogen het bewustzijn en de wil om te verbeteren in de mensen zelf. Op deze manier wordt de stad zelf, in een zin, wordt steeds meer een service voor de burger – en ons doel is ervoor te zorgen dat dit een service van hoge kwaliteit.