Google wil met Chrome to feed die u gerichte advertenties of andere manier het respecteren van uw privacy

De andere is een maatregel ter bescherming van de privacy van gebruikers, terwijl het voorkomen van ad-fraude (valse klikken op advertenties die maken het eruit als het wordt gezien door meer mensen dan het in werkelijkheid is). De browser kan de afgifte van een ‘trust token’ die zich splitst gebruikers in twee groepen: vertrouwde en niet-vertrouwde. Adverteerders en uitgevers kunnen dan gebruik dit teken om te zien of ad fraude plaatsvindt zonder het te weten een specifieke surfgedrag.
Echter, Google ‘ s bedoelingen niet helemaal onbaatzuchtig, als het dan gaat verklaren: “ten Tweede, het blokkeren van cookies, zonder een andere manier om het leveren van relevante advertenties aanzienlijk vermindert uitgevers’ primaire vorm van financiering, die in gevaar brengt de toekomst van de levendige web”