5G iPhone: waarom is niet Apple omarmd next-gen internet in zijn 2019 apparaten?

5G is de grootste mobile tech verhaal van het jaar. Belangrijke netwerken in de VS, het verenigd koninkrijk en Europa gelanceerd 5G diensten, en u hoeft niet naar een hedge fund manager, om ze te betalen. Maar Apple heeft niet mee gedaan.

Het net aangekondigde iPhone-assortiment voor 2019/2020. Er zijn drie telefoons, de iPhone 11, iPhone 11 Proen iPhone 11 Pro Max. Maar niet één van hen biedt 5G.

Huawei, Samsung, Oppo, LG en OnePlus hebben 5G telefoons. Sony werkt aan een. En terwijl verdord HTC lijkt te hebben zet zijn geld op blockchain dan 5G (dat klopt, is het echt te maken hebben met een ‘blockchain telefoon’), ook heeft het een 5G-hub.

De grote vraag: waarom is Apple achter? Laten we eens kijken naar enkele van de redenen waarom Apple mag misschien wel niet veroorloven om een 5G iPhone nu, en sommige van de onderliggende oorzaken van deze vertraging.

Het argument tegen 5G

Dat woord ‘waarschijnlijk’ is belangrijk. Apple kan een geloofwaardig argument dat het nu niet het juiste moment voor iPhones te gaan 5G, met dezelfde hoeken die het heeft gewonnen sinds de eerste iPhone-generaties.

Namelijk, Apple introduceert functies als het kan maak ze glad en naadloos. Zij houdt van voor het garanderen van een bepaalde kwaliteit van de ervaring. Terwijl je zelden het gevoel van een beta-tester cavia met Androids deze dagen, dat was niet altijd het geval.

Apple heeft geen melding van 5G in haar nieuwste iPhone-lancering. Maar als Tim Cook had bewezen over een aantal van die oude immer eigenwijze Steve Jobs attitude en zei iets als “5G is niet goed genoeg voor onze iPhones nog”, zouden we het niet geheel oneens zijn. Zelfs als zouden we niet voor een tweede geloven dat dit de echte redenering.

Wij bij TechRadar hebben het getest op een bos van verschillende 5G diensten in diverse grote steden, zoals Londen en New York, om te zien hoe goed het werkt. En de realiteit is zeer vergelijkbaar tussen landen.

5G is here, but it's not always great

5G is hier, maar het is niet altijd geweldig

(Image credit: Shutterstock)

5G kan geweldig zijn, maar het lijkt in deze vluchtige patches over de steden die op zoek zijn voor het kan beginnen te lijken op prospectie voor goud. Zelfs wanneer een 5G telefoon zegt dat het een 5G-signaal, het is geen garantie dat u krijgt 5G snelheden.

Als u besteed de 1500 ponden of de dollars op een 5G iPhone en vond je kreeg alleen de snelheden van alle advertenties vertelde je over wanneer je stond op dat een bus stoppen, zou je gelukkig worden? Natuurlijk niet.

Dit wordt een handige onuitgesproken excuus voor het ontbreken van een 5G iPhone. Maar het is waarschijnlijk niet de primaire reden waarom we dat niet hebben, of waarom Apple nog niet eens over de technologie. Dat 5G is een beetje een work-in-progress puinhoop is wat houdt dit een ramp in September 2019. Maar niets meer.

Dus wat is de echte reden?

De onrust achter de schermen

“Apple heeft altijd te laat geweest voor de aanneming van toonaangevende technologie in haar aanbod als het niet in-house ontwikkeld. Echter, met 5G adoptie waren er andere redenen zijn,” zegt Neil Shah van Contrapunt Onderzoek.

“De complexiteit die met het integreren van 5G van RF Front-End perspectief zeer hoog is en Apple’ s mislukte poging om dat te doen met Intel modems en de ruzie met Qualcomm pas in April terug Apple op zijn minst door 12-14 maanden voor de integratie van de 5G capaciteit vergeleken met de concurrenten.”

Maak je geen zorgen als die twee zinnen je het gevoel een beetje verloren of wordt verward. Neil is een super-slim-analist verankerd in de werking van de grote telefoon tech bedrijven, dus er is veel om uit te pakken.

De meeste van de huidige 5G telefoons maken gebruik van een 5G-modem genoemd de Snapdragon X50. En de meeste hebben een Qualcomm Snapdragon-chipset.

(Image credit: Qualcomm)

Apple probeerde om over te schakelen naar Intel modems in plaats van Qualcomm die in 2018 de generatie van iPhones. Het gebruikt een Intel XMM 7560 modem in de iPhone XS en iPhone XS Max, na een Apple-Qualcomm ruckus die teruggaat jaar.

Apple aangeklaagd Qualcomm voor $1 miljard in 2017, beweert het bedrijf werd het opladen van oneerlijke royalty ‘ s, die het moest betalen voor elke iPhone wordt geproduceerd. Qualcomm counter-aangeklaagd, beweert Apple gaf handelsgeheimen weg naar Intel, die Apple probeerde te kneden tot een werkbaar (en waarschijnlijk goedkoper) modem-producerende alternatief.

Als Shah zegt dat Apple niet van Intel, 5G modem chips functie in de context van een iPhone, waarschijnlijk veroudering sommige ingenieurs nogal slecht in het proces.

Apple was in een felle strijd met de leidende licht van 5G, in een poging om te doen wat hij altijd doet: ‘het bezit’ van de tech in haar telefoons. Maar de hele situatie schijnbaar volledig leeggelopen in April 2019.

Bezwaar! Drop het geval

De veelheid Qualcomm-Apple rechtszaken werden alle daalde in April 2019, na Apple ingestemd met het betalen van $4,5 miljard naar Qualcomm. Dit kan ervoor zorgen dat het geluid net zoals de twee bedrijven geknuffeld, en is gepland om te lopen uit de hand-in-hand in de 5G zonsondergang. Maar dat lijkt niet het geval te zijn.

Recht als de rechtszaak tussen Apple en Qualcomm geregeld was, Intel, 5G gebruik van de telefoon werd donker. Het zijn voornemen om te vertrekken van de 5G telefoon modem bedrijfsleven helemaal te richten op 5G in andere apparaten zoals Pc ‘ s en Internet van de Dingen gadgets.

Intel logo

(Image credit: Shutterstock)

Maar het lijkt erop dat dit was voorbereiding voor Apple ‘ s buy-out van de Intel 5G telefoon modem bedrijf, die werd aangekondigd in juli 2019. Apple betaalde $1 miljard, en 2200 Intel medewerkers verhandeld hun Intel werk gaat voor Apple degenen.

Dit helpt te verklaren Apple ‘ s $4,5 miljard uitbetaling te Qualcomm. Hij heeft betaald voor de rechten op het gebruik van Qualcomm technologies in wat waarschijnlijk Apple-eigen merk 5G modems. Maar het kon niet werken dit uit in de tijd en maak een 5G telefoon in 2019.

“Apple technisch miste de boot te soft launch ten minste één 5G iPhone-model in de Oktober 2019 – Sep 2020 financiële jaar”, zegt Shah. “Voor Apple’ s wereldwijde SKU strategie maakt het moeilijker als eerste 5G implementatie zou vereisen meerdere Sku ‘s voor de verschillende regio’ s, afhankelijk van het spectrum kenmerken.”

Verschillende tinten van 5G

Wat zijn die spectrum kenmerken? 5G is een bundel van verschillende technologieën en standaarden, niet één. Sommige netwerken in de VS gebruik maken van verschillende mensen die gezien worden in het verenigd koninkrijk bijvoorbeeld.

De AMERIKAANSE overheid is enthousiast over netwerken met behulp van ‘millimeter-wave’, 5G. Dit is de snelste vorm van 5G, maar haar assortiment is korter dan de stijl van 5G momenteel gebruikt in het verenigd koninkrijk, die gebruik maakt van frequentiebanden veel dichter bij die van de huidige 4G-diensten.

Een Apple 5G modem behoeften aan ondersteuning van beide. 5G is duivels ingewikkeld. Qualcomm X50 modem, die tegenwoordig gebruikt worden in 5G telefoons, ondersteunt beide stijlen, maar Apple is momenteel links spelen van catch-up.

We hebben momenteel weet niet zeker of Apple ‘ s eerste 5G telefoons gebruiken Qualcomm modems of Intel-tech-doorweekt van Apple, maar er moet meer werk worden gedaan in beide richtingen.

We're likely to get a 5G iphone in 2020

We kans om een iphone 5G in 2020

(Image credit: TechRadar)

Hoeveel tijd heeft Apple hoeft te doen? Apple behoeften aan te kondigen een 5G iPhone door de tijd 5G is niet beperkt tot ultra-high-end Android-telefoons, door de tijd 5G lijkt ‘normaal’ voor ons, telefoon kopers.

“5G zal gaan mainstream in de tweede helft van volgend jaar zullen we zien dat sub-$500-apparaten ook sportieve 5G mogelijkheden in de Westerse markt”, zegt Shah.

“Dus we zijn op zoek naar een andere 8-10 maanden of zo…. Met Qualcomm openstelling van de mogelijkheden op 6 & 7 serie Snapdragon, zullen we zien dat de bijdragen van merken zoals Nokia HMD, Realme, ZTE en anderen ook.”

De race is over. En afgaande op deze tijdschaal, misschien zullen we zelfs zien dat Apple breken met de traditie en de aankondiging van een iPhone 5G vóór September 2020.