Doen de nieuwe iPhone-11 camera ‘ s brengt iets nieuws op mobiele fotografie?

Het lijkt erop dat hoe goed de concurrentie is, iedereen is toch nieuwsgierig naar wat Apple doet met de nieuwste telefoons – het is dit jaar de iPhone-11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. En dat geldt ook voor de camera ‘ s zo veel als iets anders.

De wil van Huawei, Google, OnePlus en Oppo kan hebben onze uiterste best gedaan om druk uit nieuwe combinaties van sensor, lens en de verwerking van magie in hun meest recente modellen, en hoewel niet alle voorbeelden hebben geschenen zo veel als ze zouden kunnen zijn, deze felle concurrentie heeft veel gedaan om het opvoeren van de standaard dat nu verwacht.

The Huawei P30 Pro is one model that has made wide-angle shooting a focus, with one of its lenses being a 16mm wide-angle

De Huawei P30-Pro is een model dat is gemaakt van groothoek-opname van een focus, met één van zijn objectieven met een 16mm groothoek

(Image credit: de Toekomst)

Lenzen nu verder in de verte dan voorheen, terwijl de stabilisatie is meer stabiel, zelfs bij deze uitgebreide zoom-instellingen en scherpstelling sneller. De belofte van AI – en machine-learning gebaseerde technologieën beloven de snelste prestaties, voor nog meer winst.

Geen licht? Geen probleem, de top van de beste camera telefoons mop van wat er is, hun magische werk om te compenseren voor wat er niet is, en spugen iets boven het niveau hebben wij enig recht te verwachten van een toestel waarvan het primaire doel is niet om een foto te nemen.

Dus, er zijn genoeg activiteiten in andere hoeken, doen de fotografen hebben iets om blij van te worden met Apple ‘ s nieuwste toestellen?

Nieuwe camera systeem

De standaard van de smartphone-camera ‘ s kunnen al vrij verdomd goed, maar de wil van iets betere autofocus, meer nauwkeurige kleuren, of verbeterde prestaties bij weinig licht niet helemaal shift-eenheden als geheel niet – functies, zoals een hele nieuwe lens.

Vorig jaar is de iPhone XS had een dual-camera-instellingen met een standaard lens en een van een tele, maar we gewend zijn te zien triple – en quad-camera instellingen elders, met diepte-sensing time-of-flight sensoren aan de hand voor nog betere prestaties.

Terwijl de iPhone-11 – dit jaar is de ‘instap’ iPhone – ook rotsen twee camera ‘ s aan de achterzijde, de iPhone 11 Pro en iPhone-11 Pro Max van zowel de sport drie, elk gesteund door een 12MP sensor.

Maar het is het feit dat alle drie de modellen beschikken over een groothoek-13mm f/2.4 lens die de meest spannende dingen. Niet iedereen wil splash $999 / £1,049 / AU$1,749 of $1,099 / £1,149 / AU$1,899 respectievelijk voor de base iPhone 11 Pro of Pro Max-modellen, dus het is geweldig om te zien deze lens op het $699 / £729 / AU$1,199 iPhone 11 ook.

Afbeelding 1 van 2

The iPhone 11 Pro and Pro Max each have three cameras on the rear...

De iPhone-11 Pro en Pro Max hebben elk drie camera ‘ s op de achterkant…

(Image credit: Apple)

Afbeelding 2 van 2

...while the iPhone 11 has a two-camera setup, although it maintains the 13mm f/2.4 lens.

…terwijl de iPhone-11 heeft een twee-camera-instellingen, hoewel het handhaaft de 13mm f/2.4 lens.

(Image credit: Apple)

Net als het zoomen verder in de verte en nog steeds beheren, om te eindigen met een scherpe en gedetailleerde resultaat – er is een reden voor compacte camera ‘ s met enorme zoomlenzen zijn nog steeds rond, terwijl andere verdwenen zijn – in staat zijn om beelden vast te leggen met een groter gezichtsveld dan u eerder kon is een echt handig voor het dagelijks beeldvorming.

Met de wil van de Samsung Galaxy S10 en Huawei P30 Pro staan voor hun ultra-groothoek lenzen, had Apple te evenaren of beter ze hier. Zo heeft het? Goed, de 13 mm focale lengte is groter dan dat van de P30-Pro ‘ s 16mm, en dat 3mm van betekenis kunnen zijn bij het bredere uiteinde van de dingen, veel meer dan in tele bij afstanden.

De 120-graden gezichtsveld van Apple ‘ s 13mm lens is min of meer hetzelfde als de 123-graden kijkhoek opgeëist door Samsung voor de 12mm lens op zijn eigen S10-modellen, dus het is zeker geen deal-breaker.

iPhone 11 Pro

iPhone Pro 11

(Image credit: Apple)

Nog steeds is het een welkome aanvulling voor diegenen die reizen, of die vaak schieten groep portretten. Het is ook uitermate handig voor opnames binnenshuis, hoewel de f/2.4 diafragma ‘langzamer’ dan de f/1.8 diafragma op de 26mm belangrijkste lens, wat betekent dat u de behoefte aan een snellere sluitertijd te krijgen shake-free shots – dus meer nadruk zal worden gelegd op de OIS systeem en Nacht modus, en misschien wel de AI, om beelden te kijken knapperig.

Dus wat is er nieuw? Nou, je zou kunnen hebben en zet uw geld op een nieuwe filter, en we hebben het in de vorm van de High-Toets Mono optie. Het ziet er indrukwekkend uit, maar je vergeet waarschijnlijk dat het er is. De nachtmodus nu springs om het leven wanneer het meent, de magie is nodig, dat is handig, al helemaal hoe het verschilt in de prestaties van vóór is iets wat we nog ontdekken.

Ook de voordelen van een betere onderwerp detectie door middel van semantische rendering, samen met de voordelen van het uitgebreide dynamische bereik en de volgende generatie Smart HDR zal alleen worden ontdekt in gebruik. En de komende Diep Fusion-modus, die assembleert een aantal beelden in een voor betere details en een laag geluidsniveau, kan het goed te doen een groot werk als je onderwerp is vrij statisch en goed verlicht zijn – maar hoe zit het wanneer niet? Of wanneer het beweegt?

Heel wat Apple bedoelt wanneer hij zegt dat de iPhone 11 Pro levert de “hoogste kwaliteit video ooit in een smartphone”, is ook iets dat is misschien wel waar, maar hoe Apple heeft vastgesteld, en of het is aanzienlijk beter dan wie het oordeel van de runner-up in deze bijzondere race, ook nog te bezien. Maar op de meer materiële bruikbaarheid kant van de dingen – en in het bijzonder wanneer u factor in de komende Filmische app – het lijkt wel Apple is enthousiast om de videograaf is het leven een stuk makkelijker.

Doen rivalen nog steeds de overhand hebben?

Het negeren van het ontbreken van 5G en andere niet-imaging aspecten, de nieuwe iPhone niet trounce hun rivalen in alle opzichten op papier. Het zoombereik van de Pro en Pro Max, die een extra 52mm telelens, is in wezen slechts een 4x optische zoom, bijvoorbeeld, zelfs als het niet hebben van een wellicht handiger groothoek start. True, rivalen die beweren te komen tot een 10x zoom kan niet optisch, maar als de kwaliteit goed genoeg is, dat is van minder belang voor de dagelijkse fotograaf.

Helemaal hoe Apple de vorderingen van 100% focus pixels vertaalt naar snelle scherpstelling is iets wat we alleen weten als we eenmaal in het testen van de camera ‘ s volledig. Maar gericht is op Sony ‘s kruiscursor in de afgelopen tijd, en het bedrijf heeft gekocht van haar Ogen AF-technologie om de Xperia 1 en meer recente Xperia-5 camera’ s, met diep-learning op basis van face detection en Eye-Stabilizer-technologie. Sony ‘s zelfregulerende systemen hebben een diepe indruk op ons op de Cyber-shot en Alpha camera’ s, dus de beslissing om te leiden uit de Xperia-lijn van smartphones met vergelijkbare tech kan zien dat het bedrijf meer tractie hier.

(Image credit: TechRadar)

Over het algemeen is het geweldig om te zien dat Apple zich richt op nieuwe hardware die het makkelijk genoeg om beelden vast te leggen heel verschillend zijn van wat er allemaal mogelijk was met de vorige iPhones, terwijl de tweaks om usability te maken van deze vangt makkelijker is ook van harte welkom. En, voor de meeste mensen is dit misschien wel de perfecte samenwerking: meer voor de hand liggende voordelen van dingen zoals de nieuwe lens in combinatie met een meer moeiteloos de weg naar de resultaten die ze willen.

In tegenstelling tot de video-kant van de dingen, waar het lijkt alsof Apple is enthousiast om gebruikers te voorzien met meer manuele controle, het lijkt alsof het merk probeert om dingen makkelijker te maken voor foto ‘ s van fotografen. Misschien fotografen hebben al een manuele controle die ze nodig hebben in een high-end iPhone, of misschien is er alleen zo veel dat zinvol is of praktisch is om te zijn.

De iPhone-11 bereik kan geen enkele fotografische USP dat verheft de camera ‘ s boven van wat we al elders gezien, maar als alles-anders-iPhone is gegooid in de mix, het kan goed zijn dat de gemiddelde fotograaf is tevreden genoeg om te vergeten over kop kenmerken dat Apple de concurrenten zou kunnen schreeuwen over.