Intel uitrol van gezichtsherkenning technologie bij Tokyo 2020 Olympische spelen

Intel zegt dat gebruikt zal worden om te zorgen voor een vlotte en veilige identificatie proces voor de 300.000 of zo geaccrediteerde personen deelnemers aan de Tokyo 2020, het kappen van mogelijk ID-fraude en het verminderen van lange wachttijden voor de ID-controles.
“Intel is gericht op het leveren van wereld-klasse technologie integraties op de Tokyo 2020 de Olympische Spelen om de ervaring te verbeteren voor sporters, deelnemers, toeschouwers en Games personeel, terwijl het ook laten zien hoe technologie kan transformeren bedrijven. We zijn verheugd om de eerste van een reeks van aankondigingen over onze rol in de Tokyo 2020 de Olympische Spelen,” Echevarria opgemerkt.
De twee bedrijven samen te werken op een “grootschalige face recognition system” die zal kijken naar het versnellen van de tijd die het duurt voor sporters, coaches, vrijwilligers en media om te worden verwerkt door de security checkpoints.

Tokio 2020

Intel niet in veel meer details over precies hoe NeoFace zal werken, en niet verduidelijken waar de gegevens worden opgeslagen – maar geaccrediteerde deelnemers zullen nog steeds het dragen van de traditionele keycord om te bewijzen dat hun identiteit.
“De olympische Winter Spelen in PyeongChang vertegenwoordigd onze eerste samenwerking met het IOC en we kijken uit naar het uitbreiden en verdiepen van de relatie in de komende jaren.”
De tech-gigant heeft onthuld meer details van haar werk met NEC, die zal de laatste van de NeoFace technologie die wordt ingezet in de Japanse hoofdstad in de tijd voor het volgende jaar is de zomer van sporting extravaganza.
Intel is ingesteld voor de uitrol van een grootschalige gezichtsherkenning systeem volgend jaar op de Tokyo 2020 de Olympische Spelen.
NEC zal het implementeren van “honderden” van systemen aangedreven door een Intel Core i5-processors op de poorten in de games, Echevarria elegante, met inbegrip van de Atleten Dorp in Tokio.
“Dit is een eerste,” zei Rick Echevarria, algemeen manager van Intel Olympische Programma, “dit is de eerste keer dat gezicht recognitiontechnology zal worden gebruikt voor dit doel op de Olympische Spelen.”