Lexus Design Award 2020: het Vinden van manieren waarop technologie kan de wereld een betere plek

De Lexus Design Award is een jaarlijkse wedstrijd, een platform voor de meest dynamische makers en ontwerpers uit om hun ideeën aan de wereld. Het is open voor professionals, studenten en liefhebbers van over de hele wereld.

Als je denkt dat je een idee hebt, dat kan een positief effect hebben door het ontwerp, moet u van toepassing zijn. De toegang tot de Lexus Design Award 2020 is open tot 14 oktober.

Vorig jaar de winnaars laten zien wat mogelijk is als creativiteit en design elkaar ontmoeten. In de VS en Lisa Merken ingediend een 3D gemodelleerd en met de hand geweven bh voor het post-mastectomie vrouwen.

De australische architect Ben Berwick een ingenieus ontworpen origami geïnspireerde blind, dat gebruik maakt van zonne-cellen om elektriciteit te genereren wanneer het gesloten is, en het daadwerkelijk verbeteren van de verlichting wanneer het open is.

De Lexus Design Award is geen gemiddelde wedstrijd, want de prijs is niet alleen op geld, maar de kans krijgen begeleiding van een aantal van de meest invloedrijke figuren in design en technologie. En de financiering van de productie van een prototype.

John Maeda is een van de Lexus Design Award 2020 rechters. Het is in deel af van hem die van de projecten naar de prestigieuze Lexus tentoonstelling van de winnaars tijdens de Milan Design Week, en die is gekozen als de ultieme Gran Prix-winnaar.

Maeda werd beschouwd als een van de 75 meest invloedrijke mensen van de 21ste eeuw door Esquire. Een snelle blik op zijn carrière toont de omvang van zijn talenten.

Hij studeerde computer science aan het MIT, jarenlang gewerkt als ingenieur en ging naar een kunstenaar en docent. Zijn kennis van technologie en techniek op de hoogte zijn kunst en design werkzaamheden, die hem gezien heeft vaak verwezen naar, onder meer door zelf, als een “humanist technoloog.”

Deze aanpak is de kern van de Lexus Design Award, is zijn doel om te ontdekken van de manieren ontwerp en technische kunnen en misschien wel moeten snijden in harmonie met de mensen.

Maeda is ook een lid van de raad van bestuur van Sonos, toonaangevend op het gebied van Hi-Fi en smart luidsprekers die een aanvulling vormen op de huizen van miljoenen mensen over de hele wereld.

Zijn nieuwe boek, Hoe om te Spreken Machine: de Wetten van het Ontwerp voor een Digitale Tijdperk, onderzoekt hoe de huidige algoritme gevormd wereld wordt beïnvloed door computational design. En hij legt uit wat die term betekent op een manier die zonder Maeda ‘ s computer science achtergrond kan begrijpen.

“Het is duidelijk dat de fusie van klassiek design en computational design nu gebeurt vooral in de hoofden van de ontwerpers op zoek naar het oplossen van onze grootste problemen,” Maeda zei vorig jaar Lexus Design Award screening.

Hoe om te Spreken Machine: de Wetten van het Ontwerp voor een Digitale Tijdperk zal beschikbaar zijn vanaf 14 November.

Om Maeda ‘ s ogen over uw project lijkt een eer op zich. Vorige Lexus Design Award rechters en mentoren die zijn experts op het gebied van tech onder andere game designer en producer Robin Hunicke, en Jessica Rosenkrantz, kunstenaar en expert in 3D-printing en digital fabrication.

Moet uw project worden opgepakt als een van de finalisten door de jury dit jaar, Joe Doucet is een van de mentoren die zal helpen u bij het ontwikkelen van uw ideeën.

Lexus Design Award mentor Joe Doucet

Lexus Design Award mentor Joe Doucet

(Image credit: Lexus)

Doucet 2017 was de winnaar van het Smithsonian Cooper-Hewitt National Design Award voor product design en is oprichter van OTHR.

OTHR is een design-led-advertentiemarkt merk dat gebruik maakt van geavanceerde technieken, zoals 3D-printing te maken “unieke objecten met een minimale milieu-impact.” Het is gecentreerd rond het idee moeten we hebben “minder en beter” van objecten in ons leven.

Doucet is ook achter talloze slimme projecten. In 2014 is hij belast met het ontwerpen van meubels voor de Cooper-Hewitt National Design Museum in de viering van de New York Design Week. Hij ontwierp een collectie van “kliksluiting” marmeren koffie-en bijzettafels, spelen met wat flatscreen-pack meubilair kan worden.

Meer recent Doucet gemaakt van een multi-seat betonnen bankje geïnstalleerd in Times Square, New York. De 3D geprinte structuur is mooi en praktisch, maar ook functies als een anti-terreur structuur, ontworpen om mensen te beschermen tegen het voertuig rammen aanvallen.

Andere leden van dit jaar is de Lexus Design Award jury zijn MacArthur fellow Jeanne Bende, MoMA curator Paola Antonelli en Yoshihiro Sawa, voorzitter van Lexus International. Ze zijn aangesloten op de mentor paneel door Bethan Grijs, Philippe Malouin en Shohei Shigematsu.

Voor meer informatie over hoe uw aanvraag indienen bij de Lexus-Design Award 2020, bezoek https://discoverlexus.com/experiences/lexus-design-award-2020.