De volgende grote ding in China-US trade oorlog

Als de Chinese multinationale ondernemingen (mno ‘ s) zijn uit te breiden naar nieuwe markten, na de handelsoorlog met de VS, het Midden-Oosten is de volgende grens, een regio in het noorden van 200m gebruikers van nu, groter is dan de gehele bevolking van Rusland, zei een wereldwijd publiek beleid van de onderneming.

Sam Blatteis, chief executive van De Mena-Katalysatoren, die adviseert technologie multinationals op het Midden-Oosten overheid zaken en de top van de internationale overheden op de openbare orde, vertelde TechRadar Midden-Oosten, dat de wereldwijde high-tech sector wordt geconfronteerd woelige tijden in vele delen van de wereld, van de VS tot Europa naar Afrika.

“Echter, het Midden-Oosten heeft zich ontpopt als een regio van de wereld, dat is ondubbelzinnig verwelkomen en omarmen Chinese tech bedrijven, en met name Saoedi-Arabië en de verenigde arabische emiraten — twee van de motoren van het Midden-Oosten de digitale economie in — als Koeweit,” Blatteis uitgelegd.

Van alle sectoren die van de US-China trade oorlog is op te slaan, de chief executive van de relaties met de overheid bedrijf zei dat de high-tech industrie is uitgegroeid tot het epicentrum van de geo-economische mededinging.

“Chinese apps stijgt nog steeds in populariteit in Saoedi-Arabië, de verenigde arabische emiraten en Koeweit waar de grootste omzet genereren, die zijn nu grotendeels Chinees en koreaans.

“De drie dingen die de Golf behoeften van de technologie, de experts en de hoofdstad van China heeft een diepe reservoirs van en ze zijn gewoon aan de slag,” merkte hij op.

Verenigde arabische emiraten: Een uitstekende toegangspoort tot het Midden-Oosten

“In andere woorden,” Blatteis zei dat de China-US trade rij ziet “hoe de relaties met de overheid zijn in toenemende mate belangrijker zijn dan de zaken in het vormgeven van de markt de resultaten.”

Gezien de geopolitieke situatie, Jyoti Lalchandani, Group Vice-President en Regional Managing Director van onderzoeksbureau International Data Corporation Midden-Oosten, Turkije en Afrika, zei dat de Chinezen begonnen te kijken naar het midden-oosten markten en verwachten veel van de groei komen uit de regio.

“De verenigde arabische emiraten is interessant voor hen, omdat het een uitstekende toegangspoort tot de regio. De Chinese bedrijven investeren in infrastructuur en grootschalige handel overeenkomsten. De bilaterale handel tussen de verenigde arabische emiraten en China groeit elk jaar,” zei hij.

De bilaterale handel tussen de verenigde arabische emiraten en China steeg van 16,2 procent jaar-op-jaar tot $11,2 miljard in het eerste kwartaal van dit jaar, terwijl China is de VAE is een van de belangrijkste handels partner in termen van niet-olie grondstoffen, goed voor 9,7 per cent van de totale niet-olie handel in 2018, een waarde van meer dan $43 miljard.

Bovendien, de high tech openbare orde bedrijf zei dat de handel rij objectief breidt stimuleringsmaatregelen voor de Chinese tech-bedrijven te streven naar een witte ruimte, en de nieuwe markten in het Midden-Oosten.

Volgens de internationale adviesbureau Colliers, 1.3 miljoen Chinese toeristen aangekomen in de verenigde arabische emiraten in 2017.

Digitale pantheon

Blatteis zei dat Saoedi-Arabië heeft de hoogste omzet per internetgebruiker in de regio en de opkomst van de ‘Generatie Y’ leiders zijn het maken van grote weddenschappen op de Saoedische digitale economie.

Op zoek naar de verenigde arabische emiraten, hij zei dat het land wordt 20 tot 30 jaren van zijn buren.

De meeste van de tech Multinationals heeft hun tech-hoofdkwartier in de verenigde arabische emiraten als een beginpunt in de regio, zei hij en voegde eraan toe dat Abu Dhabi heeft een derde van de valuta reserves van China, maar slechts 1/1000ste van de bevolking.

“VAE is op weg naar de digitale pantheon door de oprichting van robotica clubs en NASA-ruimte agentschap. Bedrijven die zaken doen hier aan het implementeren van een digitale strategie voor de hele regio. De VAE heeft de macht om op te schalen en het is gebouwd op schaal,” zei hij.

De Golf is ook de thuisbasis van vier van de tien meest actieve sovereign wealth funds in de technologie, die Mubadala, Kuwait Investment Authority, Saoedi-de Openbare vastgoedbevak en Qatar Investment Authority.

Blatteis zei dat 70% van de Koeweitse bevolking is onder de 30 jaar oud en heel groot op clould adoptie.

“Het land is strategisch gepositioneerd als een epicentrum voor de ICT-infrastructuur en meer breedband kabels gaan door middel van Koeweit. Koeweit Visie 2035 is om afstand te nemen van koolwaterstof cultuur naar een kenniseconomie, onder leiding van Nasser Bin Sabah [zoon van de Kuwaiti Emir].”

“De Kuwaiti koopman gezinnen zijn die vooruit denken. Wanneer we kijken naar de high tech bedrijven ontstaan uit Koeweit, het land heeft geoogst sommige van de regio ‘ s meest succesvolle exits van online food delivery platforms Talabat naar een ander Rijtuig voor $100m,” de CEO van De MENA-Katalysatoren zei.

Bovendien Blatteis zei dat succesvolle Chinese tech multinationals komen in de hele regio, waardoor de Chinese tech reuzen te heroverwegen hoe ze de Golf in strategische termen. Westerse high-tech bedrijven, zei hij, wakker en “zie de tektonische platen verschuiven onder hun voeten.”