GSMA: Duur spectrum invloed 5G dekking en de kwaliteit

De GSMA heeft opnieuw gewaarschuwd dat de volledige economische en maatschappelijke potentie van 5G in gevaar zou kunnen komen indien de kosten van het spectrum is te hoog.
De industrie lichaam heeft een rapport gepubliceerd dat zegt toont de link tussen dure spectrum en negatieve consument de resultaten. Deze zijn langzame netwerk uitrollen, een vermindering van de kwaliteit van de dienstverlening, en een slechte dekking.
Het rapport zegt dat in de landen met de hoogste spectrum prijzen, de gemiddelde 4G-netwerk dekking van 7,5 procent meer van de bevolking als ether had verkocht aan de mediane prijs. De beschikbaarheid is ook een probleem, met GSMA suggereren dat er zelfs een extra 20MHz bandbreedte kunnen stimuleren gemiddelde snelheden tot 2,5 Mbps.

GSMA 5G

“Spectrum veilingen kunnen niet worden gezien als cash cows meer,” aldus Brett Tarnutzer, Hoofd van het Spectrum, GSMA. “Een regering die prijzen spectrum naar het maximaliseren van de omzet nu doet met de wetenschap dat haar acties hebben een negatieve weerslag op de burgers en de ontwikkeling van mobiele diensten. We hebben nu een duidelijk bewijs, dat toont door het beperken van het financiële vermogen van operators om te investeren in mobiele netwerken miljoenen consumenten zijn lijden.”
Het rapport maakt deel uit van de GSMA lobbyen inspanningen voor op de Wereld Radiocommunicatie Conferentie (WRC) later dit jaar. De quadriënnale WRC wordt georganiseerd door de VN verbonden aan de Internationale Telecommunicatie Unie (ITU) en ziet frequenties toegewezen op een wereldwijde schaal met elk land een stem.
De GSMA heeft ook geschreven in een open brief aan de nationale regeringen, uiting aan zijn bezorgdheid.
Het WRC is een belangrijk evenement voor alle industrieën die afhankelijk zijn van het draadloze spectrum – niet alleen mobiele – als de resultaten kunnen een long-lasting effect, vooral omdat bands kan jaren duren voor duidelijk en hergebruiken.
De organisatie heeft vaak aangespoord toezichthouders om zich te concentreren op de indirecte economische voordelen van 5G-technologie eerder dan de directe inkomsten die gegenereerd kan worden door spectrum vergunningen. Immers, het meer dat de operators om te betalen, hebben ze minder kunnen investeren in netwerken.