VAE banken omarmen van financiële technologie om te evolueren en te groeien

Fintechs (financiële technologie) zijn het verstoren van de financiële markten over de hele wereld en zijn uitgegroeid tot de drijvende kracht voor het hebben van een directe impact op de banken of klanten’ bottom line.

Fintechs zijn startups die out-of-the-box denken en het gebruik van internet en mobiele technologieën voor het maken van nieuwe of betere producten van banken in een sneller tempo en veel lagere kosten.

Zo zijn banken in de verenigde arabische emiraten voorbereid voor het ontstaan en de explosieve groei van fintechs?

Miguel Rio Tinto, chief information officer bij Emirates NBD, vertelde TechRadar Midden-Oosten, dat Emirates NBD is zich bewust van de groei van fintechs over de hele wereld en is het zien van vele bedrijven uit het buitenland als het land een strategie voor het aantrekken van starters en talent.

Internationale Financiële Centrum van Dubai en Abu Dhabi de Wereldwijde Markt spelen een belangrijke rol in de groei van fintechs in de verenigde arabische emiraten.

(Image credit: Emirates NBD)

“Fintechs bereid zijn om te werken met banken als wij een solide klantenbasis, solide balans en toegang hebben tot middelen en fondsen. Het aanbod van de banken in de verenigde arabische emiraten zijn heel geraffineerd in vergelijking met andere regio ‘ s.” Miguel Rio Tinto, chief information officer bij Emirates NBD

Een bedreiging voor gevestigde degenen

“De verenigde arabische emiraten is een zeer goede infrastructuur hub voor technologie. We hebben veel fintechs die komen in lokaal en uit het buitenland,” Tinto zei.

Bovendien, zei hij dat kleine bedrijven, die een gestroomlijndere dan de grote banken, de implementatie van technologie en steeds meer een bedreiging voor de gevestigde banken in specifieke gebieden van de activiteiten.

Na het zien van wat er is gebeurd in de afgelopen vier jaar over de wereld, hij zei dat Emirates NBD is gestart met de digitale transformatie in een poging om te concurreren met fintechs.

“Deze fintechs zijn zeer positief voor de consument en de markt. Ze zijn op te lossen door een soort van consument-led-probleem in een manier om klanten te winnen door betere prijzen en lagere kosten. Er is een aantal gebieden waren banken vrij veel opgericht zoals het wisselen van valuta, leningen, creditcards en betalingen, maar fintechs komen in zeer waardevolle proposities voor de consument,” zei hij.

Hij zei echter dat de banken hebben om te reageren en meer op de consument gericht. Hoewel het brengt een soort van druk op de banken, voegde hij eraan toe dat het goed is voor de consumenten in het einde.

Emirates NBD gelanceerd Liv, de eerste app-gebaseerd bank in de verenigde arabische emiraten, na te denken over de millennials en hoe beter dienen dan de traditionele manier.

Liv heeft ongeveer 200.000 klanten en van plan om de lancering van de dienst buiten de verenigde arabische emiraten.

“We openen 10.000 nieuwe rekeningen elke maand, meer dan de hoofdtak. De beloningen programma in verband met de Liv-kaart is niet ontwikkeld door Emirates NBD, is door samen te werken met Verrency, een fintech bedrijf gevestigd in Australië,” zei hij.

Op zoek naar mogelijkheden in de toekomst

Emirates NBD heeft vastgebonden met ongeveer 20 fintechs over de vele diensten en is ook op zoek naar mogelijkheden in de toekomst.

Terwijl deze fintechs zijn het oplossen van de problemen, hij zei dat zij de voorkeur geven om partner te worden bij banken en vice versa, en een soort van samenwerking is al hier gebeurt, niet alleen in de winkels maar ook in de corporate ruimte.

“Fintechs bereid zijn om te werken met banken als wij een solide klantenbasis, solide balans en toegang hebben tot middelen en fondsen. Het aanbod van de banken in de verenigde arabische emiraten zijn heel geraffineerd in vergelijking met andere regio ‘ s,” zei hij.

Echter, erkende hij dat banken momenteel geconfronteerd worden met concurrentie van fintechs in specifieke gebieden, zoals betalingen en een wisselkantoor.

“De winst en de klant baseert zijn op risico’ s en fintechs kan verstoren dat. Wij geloven dat fintech een aanvulling plaats van een bedreiging voor de bancaire instelling en diversificatie van het bestaande financiële systeem. Het is de weg vooruit voor de banken,” Tinto zei.

Grote banken en fintech startups hebben veel met elkaar te bieden hebben, zei hij en voegde eraan toe dat er altijd ruimte is voor samenwerking met fintechs beter te kunnen bedienen van de klanten.

Slimme en voorkeur voor de banken zullen proberen om samen te werken en niet gewoon zitten op de winst en de activa en niet alles doen om te worden verstoord in de toekomst,” zei hij.

Ondanks de groei van fintechs, zei hij dat Emirates NBD heeft niet de intentie om het verwerven van fintechs als “wij zijn niet een private equity-bedrijf. Tot nu toe zijn we nog niet gezien de noodzaak om te kopen van een bedrijf in een poging om toegang te krijgen tot hun technologie of hun processen. Maar, dit kan niet de toekomst voor ons om toegang te krijgen tot een specifieke technologie.”