Bijna alle Ecuador burgers hebben persoonlijke gegevens gelekt

Via ZDNet
De geschonden gegevens bevat namen, cedulas (nationale ID-nummers), geboortedatum, plaats van geboorte, adressen en geslacht, met miljoenen van de financiële administratie ook worden blootgesteld.
De desbetreffende database opgenomen records op 20,8 miljoen mensen, ondanks dat Ecuador de officiële bevolking wordt opgenomen als ongeveer 16,6 miljoen. De onderzoekers zeggen dat deze extra items zijn voornamelijk dubbele en foutieve vermeldingen, maar sommige hebben ook betrekking op overleden burgers.

Geschonden

Een grote database inbreuk heeft gezien persoonlijke informatie op bijna elke persoon in het land van Ecuador gelekt.
Opmerkelijke personen die getroffen zijn opgenomen de President van Ecuador, evenals Julian Assange, de oprichter van Wikileaks, die berucht kreeg asiel in de Ecuadoriaanse ambassade in Londen en kreeg een cedula, terwijl er.
De informatie wordt weergegeven aan gaf, zijn afkomstig van twee verschillende bronnen – Novaestrat, en het land van de burgerlijke stand. Echter, de onderzoekers waren niet in staat om contact met de voormalige, want het had niet een e-mailadres of een telefoonnummer op de website en de klantenservice pagina gebroken was.
De onderzoekers werden gedwongen om uit te reiken naar Ecuador CERT (Computer Emergency Response Team) team, die diende als een tussenpersoon en hielp sluit de database laatste week.
Gegevens op 6,7 miljoen kinderen onder de leeftijd van 18 jaar werd ook ontdekt, met de onderzoekers vinden dat ze vaak te reconstrueren hele gezin bomen van de informatie die ze ontdekt.
De strijd werd ontdekt door vpnMentor security onderzoekers Noam Rotem en Liep Locar. Ze ontdekten een Elasticsearch server die eigendom is van een bedrijf met de naam Novaestrat, die beweert te bieden analytics diensten voor de lokale markt.