Chroom Rand kan nu blokkeert onbetrouwbare apps die zou kunnen knoeien met uw privacy (of portemonnee)

Chroom Rand heeft gekregen meer beveiligingsmogelijkheden met Microsoft met de introductie van een optie voor het blokkeren van het downloaden van Mogelijk Ongewenste Toepassingen (pua ‘s, aka PUPs of Mogelijk Ongewenste Programma’ s) de eerste test build van de browser.

Voor de niet-ingewijden, dit soort apps kunnen niet op virussen of onmiddellijk uw PC beschadigen als zodanig, maar zoals de naam al doet vermoeden, zijn ze programma ‘ s die u niet wilt installeren om een of andere reden.

Een goed voorbeeld is een gratis PC cleaner die vindt tal van ‘problemen’ met uw computer – waarschijnlijk worden meestal gemaakt-problemen – in een poging om u te overtuigen om zijn portefeuille openen en te upgraden naar de betaalde versie.

Of meer algemeen, van deze pua ‘ s kunnen ook gewoon een vorm van spyware of adware die in het gedrang brengt uw privacy (stiekem zijn eigen advertenties in uw surfen op het web, en eventueel het bijhouden van uw surfgedrag om gerichte advertenties – of misschien zelfs het veranderen van de startpagina van uw browser, of al het bovenstaande).

Met de nieuwe bescherming, Chroom Rand nu verdedigt testers tegen dit soort toepassingen.

De functie maakt gebruik van Microsoft Defender SmartScreen-te identificeren en te blokkeren ‘lage-reputatie’ pua ‘ s, een mogelijkheid geïntroduceerd om Windows Defender vorig jaar.

Dus houd in gedachten dat je misschien niet nodig als je Windows Defender toch wordt steeds meer beschouwd als een indrukwekkende security solution, ondanks een recente slipup).

Hoewel het onduidelijk is of de twee afzonderlijke SmartScreen-functies op de Rand en Defender bieden exact dezelfde dekking. We raden dit het geval is, maar, en in ieder geval ver van iedereen loopt Verdediger natuurlijk.

Experimentele functie

Zoals gezegd, op het moment, PUA blokkeren is een ‘experimenteel’ in de Canary versie van de vernieuwde Microsoft Rand (in wezen de vroegste test versie).

Ghacks zag dit en legt uit dat als je de laatste Canarische bouwen van de Rand, kunt u de functie inschakelen door te typen rand://vlaggen in de browser de URL-balk, en dan zoeken naar SmartScreen-te vinden waar hij zegt: ‘Microsoft Defender SmartScreen-PUA ondersteuning’.

Draai de functionaliteit, klikt u op de knop aan de rechterkant, dus het is ‘Ingeschakeld’. Ten slotte moet u te sluiten en opnieuw openen van de Rand voor het registreren van de verandering.

Na het instellen van de vlag, je moet ook eigenlijk de bescherming in de Rand. Typ in de rand://instellingen/persoonlijk in uw URL-balk, ga naar de Diensten van de groep, en hier vindt u een optie ‘Blokkeren van mogelijk ongewenste toepassingen’, zo raken de schuifregelaar naar rechts om het aan te zetten.

Of is deze optie niet aanwezig is in de Instellingen van de versie van Chroom Rand is nog niet duidelijk, maar het is waarschijnlijk een reële inzet.

Alleen de tijd zal het leren, maar, en er is altijd de mogelijkheid dat de functie niet verder gaan dan de experimentele fase (zoals met elke functionaliteit geïntroduceerd in het begin van de test).

Houd in gedachten dat andere browsers hebben dit soort van bescherming ingebouwd, natuurlijk, zoals Google ‘ s Chrome met de functie Safe Browsing van die helpt beschermen tegen malware en phishing sites, evenals ongewenste software downloads.