Een Reddit-gebruiker in kaart gebracht hoeveel AMD klopt Intel nu

Met elke AMD Ryzen release, we zien AMD marktaandeel te winnen – met nog een piek in 2018 met Ryzen van de 2e generatie, en dan een absoluut snelle opkomst van dit jaar met AMD Ryzen van de 3e generatie.
Het is geen geheim dat AMD is het ervaren van een stijging in zowel de populariteit en verkoop, maar we hebben net gezien dat een analyse die echt zet AMD de recente overwinningen in perspectief.
Onlangs is door de duitse detailhandelaar, zowel de AMD Ryzen 7 3700X en AMD Ryzen 5 3600 hebben outsold Intel gehele assortiment – en dit is niet echt een nieuw exemplaar. Dat alleen al zou genoeg zijn om te beweren AMD ‘ s dominantie, maar Reddit gebruiker ingebor verzamelde een hele hoop van verkoopgegevens uit Mindfactory dat illustreert hoe ver AMD heeft in de afgelopen tien jaar.
(Image credit: ingebor)
AMD vs Intel: omzet

Afbeelding 1 van 3

Via Tom ‘ s Hardware
(Image credit: ingebor)
AMD vs Intel: Average sales price
Afbeelding 2 van 3

AMD vs Intel: Average sales price
Afbeelding 3 van 3

AMD vs Intel: Average sales price

Waarom is AMD het zo goed doet?

Intel zal worden om een nieuwe Koffie Meer Vernieuwen chip met de Intel Core i9-9900KS, en het zal waarschijnlijk verkopen – 5.0 GHz op alle cores betekent dat hij een snelle kleine stukje silicium – maar we denk echt niet dat het genoeg zal zijn om de trend te keren. Echter, als Intel in staat om een aantal van de efficiëntie en de AI heeft in Ijs Meer op de desktop publiek zonder dat er een aanzienlijke verhoging van de prijs van de silicium, kunnen we zien waar Team Blue start te klauw van de weg terug naar dominantie.
Volgens deze gegevens, AMD heeft al kloppend Intel in het bedrag van de processors verkocht sinds het einde van 2018, maar dat niet precies te resulteren in AMD met het verzamelen van meer geld. Dit is waarschijnlijk omdat Intel kosten veel meer voor haar processors op het gemiddelde. Reddit-gebruiker ingebor opgenomen een grafiek met het opnemen van de gemiddelde verkoopprijs voor elke processor en Intel is veel hoger voor de jaren nu. Dus, zelfs als AMD verkoopt meer processors, die niet resulteren in meer omzet.
AMD vs Intel: revenue
Tot voor kort, dat is het. Volgens de omzet grafiek, AMD heeft onlangs een enorme piek in de omzet (en in de gemiddelde verkoopprijs van haar processors). De grafiek niet aangeduid per maand, maar het lijkt erop dat deze piek opgetreden rond als AMD lanceerde haar Ryzen 3e Generatie line-up, onder leiding van de Ryzen 9 3900X.
AMD vs Intel: Gemiddelde verkoopprijs