PS5 zou Sony de meest eco-vriendelijke console-to-date

“Onze verbintenissen zijn niet alleen gerelateerd aan de hardware en activiteiten zijn wij ook bereid om te helpen de kennis van mensen die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid doelen,” Ryan schrijft. “We zijn toegewijd aan het werken met de industrie en het klimaat deskundigen te ontwikkelen referentie-informatie voor gebruik door ontwikkelaars die willen duurzaamheid thema’ s in games. Daarnaast zullen we het onderzoeken van mogelijke PS VR toepassingen die kunnen verhogen van het bewustzijn van klimaat en klimaat experts.”
In een poging om te werken aan duurzame gaming, Sony heeft onthuld de PS5 zal veel energie-efficiënter dan zijn voorganger, de PS4.

Duurzame gaming

Dit is een onderdeel van een duurzaam rijden door Sony en dat ziet het bedrijf bij andere leiders in de gaming-industrie “de formele verplichtingen om bij te dragen aan de inspanningen van de VN-commissie milieubeheer, door een nieuwe samenwerking, de Spelen voor de Planeet alliance”.
Deze schijf niet alleen ziet de volgende generatie hardware beïnvloed, maar zullen een impact hebben op het spel van de Sony is van oordeel brengen naar haar platform.
Jim Ryan van Sony CEO en president, kondigde in een post op het PlayStation Blog dat de PS5 heeft een gameplay schorsing functie die gebruikt minder energie dan de PS4 – met Ryan schatten dat de PS5 energieverbruik kan worden bereikt op 0,5 watt.
“De volgende generatie PlayStation-console zal de mogelijkheid op te schorten gameplay met een veel lager energieverbruik dan de PS4,” Ryan schreef in de blog. “Als slechts een miljoen gebruikers inschakelen van deze functie, het zou redden gelijk aan het gemiddelde elektriciteitsverbruik van 1.000 ONS thuis.”