3D printen kan helpen bij het trainen van de chirurgen die werkzaam zijn op je

Stratasys is gekomen met een nieuwe 3D-printer die kan printen realistische modellen van menselijke organen, bestemd om te worden gebruikt in de opleiding van chirurgen voor de toekomst, en het vermijden van het gebruik van kadavers voor dergelijke doeleinden.

De nieuwe J750 Digitale Anatomie 3D-Printer is geschikt voor het produceren van modellen repliceren het hetzelfde gevoel en biomechanica van de menselijke anatomie, dus biedt het een ideale oplossing opleiding als zodanig, Stratasys gelooft.

Bestaande methoden kan worden duurder, minder gunstige, of voor de hand liggende ethische kwesties – zoals het gebruik van dieren in het laatste geval (die niet de menselijke anatomie, toch). Met behulp van kadavers geeft niet hetzelfde gevoel als levende weefsel, en moet ook de kosten van een gecontroleerde omgeving, en virtual reality training heeft een duidelijke beperkingen in termen van realisme, ook.

Stratasys zegt dat de 3D-printer “herschept werkelijke weefsel antwoord”, en vereist geen bijzondere milieu-omstandigheden te worden gebruikt.

3D printed heart

Een 3D-geprinte hart, in al haar niet-bloederige glorie

(Image credit: Stratasys)

Het simuleren van klinische situaties

Het apparaat is al getest door verschillende organisaties, waaronder de in New York gevestigde Jacobs Instituut, die gebruik heeft gemaakt van de J750 opnieuw belangrijke vasculaire componenten voor chirurgische opleiding doeleinden.

Dr. Adnan Siddiqui, chief medical officer bij de Jacobs Institute, zei: “We geloven dat deze modellen geven ons de beste mogelijkheden om te recreëren menselijke fysiologische omstandigheden te simuleren werkelijke klinische situaties en voor het bestuderen van nieuwe apparaten om hun effectiviteit te introduceren voordat ze aan de patiënten.”

En meer dan in Frankrijk, Bordeaux Universitair Ziekenhuis is het gebruik van de Stratasys J750 voor het afdrukken van levensechte modellen van de patiënt nieren in complexe tumor verwijdering gevallen.

De verwachting is dat de 3D-printer veel zal worden gebruikt door de makers van medische apparaten en academische medische centra voor de opleiding.