Adobe is het deactiveren van duizenden gebruikers accounts

Hoewel niet alle bedrijven in de VS volg deze verboden, tech reuzen normaal gesproken doen om te voorkomen boetes en juridische gevolgen. Google, Apple, Microsoft, PayPal en vele andere grote AMERIKAANSE tech bedrijven hebben verboden gebruikers van landen heeft de VS sancties heeft opgelegd.
Bijvoorbeeld, in juli begon Microsoft met de handhaving van de US Treasury verbod op GitHub na de aankoop van de dienst vorig jaar.
Het bedrijf geeft de Venezolanen tot 28 oktober te downloaden van de bestanden die zijn opgeslagen in de Adobe-accounts voordat ze worden gedeactiveerd. Adobe is op dit moment te mailen naar beïnvloed gebruikers met gedetailleerde instructies over het wijzigen.

Executive Order 13844

Via ZDNet
De AMERIKAANSE software gigant Adobe heeft aangekondigd dat het binnenkort zal het annuleren van de abonnementen-en uitschakelen van de rekeningen van alle Venezolaanse gebruikers in een poging om te voldoen aan de AMERIKAANSE sancties op het land overgegaan in de zomer.
De opdracht, die werd gesteund door de AMERIKAANSE Department of Treasury, verbiedt alle AMERIKAANSE bedrijven die zaken doen met Venezolaanse bedrijven. De VS heeft ook soortgelijke volledig verbod voor Iran, Noord-Korea en Syrië.
Adobe heeft besloten om te stoppen met de verkoop van haar software en services in Venezuela door Executive Order 13844 die werd ondertekend door President Troef in augustus in reactie op schendingen van de mensenrechten uitgevoerd door het land van de huidige president, Nicolas Maduro.

Het verbod geldt voor gebruikers van Adobe is gratis en betaalde services, waaronder de Adobe Creative Cloud. Na afloop van de termijn, zullen de gebruikers niet langer in staat zijn om de aankoop van nieuwe diensten en zij ook niet in aanmerking voor restitutie.