Arqiva te verkopen mobiele divisie infrastructuur in £2 miljard deal

Arqiva is het verkopen van de telecom divisie spaanse infrastructuur groep Cellnex voor £2 miljard, met de voormalige ingesteld op focus op het broadcast business.

Als onderdeel van de deal, Cellnex krijgt 7,400 sites – waaronder masten, torens en stedelijke daken en het recht om een verdere 900 in het verenigd koninkrijk. Het bedrijf al exploitanten en markten toren activa in het verenigd koninkrijk en de ondertekening van een lange termijn strategische overeenkomst met BT in juni te bedienen 220 van de hoge torens.

Cellnex zal overnemen van een klantenbestand bevat alle vier belangrijkste BRITSE operatoren, alsook de CTIL en MBNL infrastructuur delen van joint-ventures, op een moment dat ze bezig zijn met het uitbreiden van 4G en investeren in 5G.

Arqiva verkoop

“De deal zal een aantal collega’ s transfer naar Cellnex, die ik ben ervan overtuigd dat een uitstekende eigenaar van het bedrijf. Ik ben er zeker van dat het zal blijven gaan van kracht tot kracht onder hun rentmeesterschap.”

“De Arqiva Telecom divisie overname is een belangrijke mijlpaal voor Cellnex,” zei Cellnex CEO Tobias Martinez. “De sterke BRITSE asset-base, de inkomsten en het financiële profiel, in combinatie met zijn lange geschiedenis in het hart van de BRITSE digitale infrastructuur, maken het een perfecte aanvulling op onze activiteiten. Deze deal zal niet alleen de c.8,300 telecom sites aan onze portefeuille, maar over een ervaren team dat verder zal versterken Cellnex is aangetoond vermogen om te voldoen aan haar klanten eis.

“Het verenigd koninkrijk is altijd al een belangrijk onderdeel van onze anorganische de plannen voor expansie. Deze overeenkomst toont verder aan onze inzet en vertrouwen in de BRITSE markt als we vooruit kijken naar verdere mogelijkheden.”

De deal wordt naar verwachting in de tweede helft van volgend jaar en de opbrengst zal worden gebruikt voor het beveiligen van de duurzaamheid op lange termijn van Arqiva uitgezonden eenheid die diensten verleent aan de radio-en televisie-industrie.

“Deze overeenkomst biedt zowel stabiliteit en een focus voor onze toekomst als we ons concentreren op de bepaling van broadcast infrastructuur, end-to-end netwerken en connectiviteit oplossingen voor onze TV-en radio-klanten, internationale eigenaars van de inhoud, data netwerk aanbieders en hulpprogramma ‘s” toegevoegd Arqiva CEO Simon Beresford-Wylie.

“Het merendeel van de opbrengst van de verkoop zal gebruikt worden om de schuld te verminderen, waardoor er een solide financiële basis voor Arqiva en haar aandeelhouders is om te investeren in de toekomst van de BRITSE TV-en radio-platforms als de gegevens van netwerken en mogelijkheden.