Kan je volgende smartwatch vervangen van uw telefoon?

Wanneer heb je voor het laatst controleren wat uw smartwatch kan eigenlijk doen? Als je geluk hebt genoeg om het nieuwste Apple Horloge, dan heb je een super-slim apparaat vastgebonden aan je arm.

De Apple Horloge 5 heeft een retina-display, dat slaapt nooit (tenzij u het vertellen aan). Voor het afspelen van nummers, audioboeken en geven u direct toegang tot duizenden apps in de app store. Met een mobiele verbinding, kunt u bellen, sms-en en muziek te streamen zonder uw telefoon. De hartslagmeter en sensoren zorgen voor de best-in-class oefening volgen en het heeft geavanceerde ECG (elektrocardiogram) hart-tracking-tech ingebouwd. En dat is nog maar het begin.

Hoewel draagbare apparaten nog steeds niet mogelijk voor iedereen, wij weten als ze slimmer zijn ze steeds populairder geworden. Volgens de laatste statistieken van onderzoeksbureau Strategy Analytics, global smartwatch zendingen zijn gegroeid van 44% in het tweede kwartaal van 2019 alleen met Apple behoud van de toppositie met een aandeel van 46% van de wereldwijde smartwatch markt.

Apple Watch 5

We gaven het Apple-Horloge 5 vier van de vijf sterren in onze test. Is dit de toekomst van smartwatches?

(Image credit: de Toekomst)

Als smartwatches krijgen meer en meer functies, het is niet moeilijk om te denken aan een toekomst waarin we zetten onze smart wearables om te voldoen aan alle van de functies van onze smartphones – na alle, als uw Apple-Horloge heeft een mobiele verbinding van deze dagen kan het al maken en ontvangen van oproepen en sms ‘ jes versturen.

Dit roept de vraag op: zal het bevorderen van smartwatches onze smartphones overbodig? En zo niet, wat houdt de toekomst voor steeds slimmer en kleinere draagbare apparaten?

Waar we nu

Overwegende dat de fitheid en activiteit trackers zijn uitsluitend gericht op het verzamelen van gezondheid en fitness gegevens, zoals de Fitbit Laden 3 of Garmin Vivosmart 4, smartwatches meer doen.

Zeker, velen hebben ook veel van gezondheid en fitness tracking functies ingebouwd, maar ze brengen ook een interface om uw pols waarmee u meldingen bekijken, check je agenda, muziek, interactie met apps en, in sommige gevallen, zelfs het plaatsen en beantwoorden van oproepen en sms ‘ en.

Mike Feibus, een principal analist en voorzitter van de markt, inzicht bedrijf FeibusTech, is van mening dat diegenen die geïnteresseerd zijn in de gegevens over hun gezondheid en fitheid moet nog meer uit hun communicatie.

“Smartwatches track een heel stuk meer dan nu, dat is goed. Maar de gebruikers zijn nog steeds heimwee naar meer inzicht in hun gezondheid en welzijn, in tegenstelling tot slechts een overstroming van de nummers,” zei hij tegen TechRadar.

TicWatch Pro

De TicWatch Pro is een smartwatch met veel fitness-functies aan boord te

(Image credit: Mobvoi TicWatch)

Maar degenen die willen een bredere reeks van functies zijn blij met wat de markt momenteel biedt.

“Mensen die houden van smartwatches als smartphone-extensies zijn zo gelukkig als ze ooit zijn geweest,” vertelde hij ons. “Kunt u muziek, teksten te lezen, oproepen controleren, reageren op e-mail. Levensduur van de batterij is beter en platforms zijn meer stabiel en gebruiksvriendelijk.”

We spraken met Donald Zhang, de VP International Sales Marketing bij smartwatch bedrijf Mobvoi, het merk achter de TicWatch bereik van wearables, over de reden waarom gebruikers zijn steeds meer geïnteresseerd in wearable tech.

“Gebruikers willen worden aangesloten waar ze naartoe gaan en smartwatches dit mogelijk maken,” Zhang ons verteld. “Voordat u zou uw mobiele telefoon overal met je mee naartoe, en nu is dat geen vereiste meer.”

Hij vertelde ons ook dat smartwatch kopers worden steeds meer divers. Smartwatches niet langer lijken te worden voor early adopters, maar er is een stijging in de oudere gebruikers die, volgens de Mobvoi, geïnteresseerd bent in het houden van contact en het bijhouden van hun gezondheid. Er is ook een toenemende belangstelling voor mensen die werken in bepaalde beroepen en kunnen niet hun telefoon met hen de hele dag, zoals degenen die werkzaam zijn in de verpleging.

Wat doen smartwatches moet vervangen telefoons?

Hoewel veel van de smartphone-functies zijn toegevoegd om smartwatches, er is nog een lange weg te gaan voordat het apparaat om je pols kunt hetzelfde doen alles wat in je hand kan.

Een van de grootste hindernissen is de levensduur van de batterij. Hoewel het Apple-Horloge-Serie 5 is een van de meest geavanceerde smartwatches momenteel op de markt zijn, het is naar verwachting rond 18 uur op een enkele lading bij regelmatig gebruik.

De laatste statistieken van de Rescue Time app stel voor dat we daar meer dan drie uur en vijf minuten op onze telefoons elke dag, dus voor smartwatches om ooit ons wel onze telefoons, we hebben een batterij boost.

Het maken van manieren om het toevoegen van grotere, betere batterijen voor smartwatches of het opladen meer naadloze is belangrijk voor de toekomst van draagbare apparaten. We hebben gezien dat veel van gebruiksvriendelijk, draadloos opladen opties voor de Apple Horloge, zoals magnetic charging dock en staat, maar oplossingen die niet eens nodig je uit om een draagbaar uit zou nog beter zijn.

Er zijn tal van fitness-trackers die op batterijen die alleen moet worden vervangen elke zes maanden, maar er is vaak een trade-off, zoals het ontbreken van een scherm of verminderde functionaliteit.

Een andere oplossing zou zijn trackers die worden aangedreven door zonne-energie of zelf-aangedreven door warmte, zweten of je eigen beweging gedurende de dag. Dit soort van tech nog niet de weg gevonden naar de grote apparaten, maar sommige kleinere startups hebben gewerkt op de tech die is ontworpen om te draaien op kinetische energie.

Bijvoorbeeld, het team achter Element1 was op zoek naar crowdfunded investering van een paar jaar terug (en helaas nooit gevonden). Er zijn ook verschillende onderzoeksgroepen onderzoek naar het gebruik van de kinetische energie voor slimme kleding, zoals deze nanogenerator van de Universiteit van Zuid-Korea maakt gebruik van textiel om stroom op te wekken.

Overschakelen van telefoons om horloges gaat niet alleen over het technische, maar de manier waarop we ons gedragen en aan te nemen gewoonten. Levensduur van de batterij is in dit opzicht belangrijk, want als je een draagbaar apparaat uit te laden gedurende de dag, is er een grote kans dat u dus niet steeds weer opzetten, om op regelmatig of stoppen met jezelf van de ontwikkeling van gewoontegedrag als het gaat om het onthouden te dragen dat vaak.

Natuurlijk, levensduur van de batterij is slechts één element om te overwegen. Smartwatches moet ook een betere schermen, meer functies en geavanceerde connectiviteit om te concurreren met onze smartphones. Maar er is één groot probleem: de ruimte.

De belangrijkste uitdaging van smartwatches is het bijhouden van het apparaat zelf slim, mooi en tegelijkertijd functioneel als het toevoegen van nieuwe chips, sensoren, functies en geavanceerde accu ‘ s.

Amazon Echo Frames

De Amazone Echo Frames zijn een interessante low-cost nemen op de slimme bril, waardoor u kosten besparen door te focussen op alleen-audio

(Image credit: de Toekomst)

Kan de slimme bril van de toekomst?

Dan proppen meer tech op onze polsen, misschien moeten we ergens anders kijken en vragen: wat als de toekomst van smartwatches niet over horloges op alle?

Slimme bril met de stem van assistenten ingebouwde om vragen te beantwoorden voor ons of antwoord e-mails of met AR (augmented reality) mogelijkheden om een overlay van virtuele objecten over de echte wereld in ontwikkeling zijn geweest voor enige tijd. Vergeet niet bij Google geprobeerd om deze eigen ruimte met Google Glass?

Hoewel een enkel bedrijf nog te maken van de mainstream slimme bril, dat kan worden ingesteld om snel veranderen. Eerder dit jaar kondigde Amazon de Echo beelden, een paar slimme bril met Alexa ingebouwd. En geruchten zijn montage voor enige tijd dat Apple werkt aan een eigen paar slimme bril met geïntegreerde AR tech.

Als slimme bril beheren af te nemen, zijn er misschien niet veel te gebruiken voor smartphones of smartwatches in de toekomst, omdat onze brillen zal afhandelen van gesprekken, teksten, surfen op het web en muziek streamen vanaf een kleine interface in voor onze ogen.

Slimmer horloges voor een slimmere manier van leven

Als smartwatches gaan worden op grote schaal gebruikt in de toekomst, er zijn velen die geloven dat ze kan nodig zijn om meer waarde toe te voegen dan onze smartphones en niet alleen na te bootsen dezelfde functies.

Onze communicatie zou kunnen worden van essentieel belang om onze dag-tot-dag leven als zij in de toekomst goed te werken met andere soorten van de tech in onze huizen. Bijvoorbeeld, stel je voor als uw Apple-Horloge zou kunnen verzamelen van allerlei gegevens over je lichaam en je gewoontes. Deze kunnen vervolgens worden ingevoerd in uw slimme apparaten maken op maat, persoonlijke ervaringen.

Je smartwatch kan vertel uw smart home u bent tekenen van stress via de sensoren en dat u een vergadering van morgen via uw e-mails. Dit kan vervolgens worden gebruikt voor het aanpassen van uw slimme lichten, krijgen van uw bad loopt en draai de verwarming aan om je in een betere gemoedstoestand.

Fitbit Versa 2

De Fitbit Versa 2 heeft Amazon ‘ s Alexa ingebouwde signalering een meer gecoördineerde aanpak tussen uw draagbare en uw smart home

(Image credit: Fitbit)

“We starten om te zien Amazon’ s Alexa en Google Startpagina geïntegreerd in wearables,” Feibus ons verteld. Meest recent, Fitbit gestart met de Versa 2 met Alexa integratie. Niet alleen zou dit kunnen aanbieden, op maat van ervaringen, het heeft ook zin als een manier om te communiceren met de AI stem assistenten in onze huizen, omdat je smartwatch is altijd aan u. “Dat is een snelle manier om te mobiliseren voor een home automation-commando en controle op plekken in huis waar de slimme luidsprekers niet,” legde hij uit.

Met behulp van AI om meer te weten over de gebruikers is een belangrijk aandachtsgebied voor Mobvoi. “In de toekomst, we kijken naar de integratie van onze smartwatches en AI met de smart home,” zegt Zhang. Hij legt uit dat dit kan van alles zijn, van gesture control op je smartwatch het inschakelen van de verlichting in uw huis of in te spreken op je smartwatch in te schakelen op uw TV.

Maar laten we niet vergeten dat zelfs als technische verbeteringen genoeg om betere batterij, de functionaliteit en de slimme assistenten aan uw pols, het betekent niet dat iedereen zo snel sloot hun telefoons en hun gewoontes veranderen meteen.

“Het hangt af van de manier waarop mensen kiezen voor het gebruik van deze technologie,” zegt Zhang. “Sommige mensen, zoals het hebben van een telefoon en een groter scherm, terwijl anderen zijn heel blij om met een kleiner oppervlak van het horloge.” De Mobvoi team heeft geconstateerd dat sommige gebruikers zelfs kiezen om de handel in hun smartphone voor een ouder ‘domme’ telefoon en het kiezen van een smartwatch in de plaats.

We weten niet hoe smartwatches zal ontwikkelen in de toekomst gewoon nog niet, en of ze vervangen onze smartphones of dat dezelfde functionaliteit zal komen om de geavanceerde bril. Maar misschien een nuttiger antwoord is niet om vooraf een bepaald type technologie en weg te doen met een ander, maar om mensen meer keuze over de apparaten die ze kiezen om te gebruiken.