De UNIX OS – 50 jaar en tellen

Over de auteur
Gezien het open karakter, de huidige UNIX platform dat gebruikers in staat stelt om zich te concentreren op innovatie in plaats van de concurrentie, terwijl het aanbieden van een keuze voor de oplossing integrators over hun favoriete foundation. Het is ook de rust software-ontwikkelaars met een zekere mate van overdraagbaarheid die hen in staat stelt om te voorkomen dat te overwegen integratie vraagstukken en de focus op het oplossen van zakelijke problemen voor in de plaats.

De UNIX-ontwikkelaars nam een beslissing in het begin op te schrijven, de OS in de C-taal, die kan worden uitgevoerd op een breed scala van verschillende hardware-architecturen. Het werd opgericht in een tijd waarin systemen zijn meestal gebonden aan de platforms die ze geschreven waren door het gebruik van lage-niveau van de brontaal.
Als we verhuizen naar een toekomst van grote schaal aangesloten en diverse omgevingen, platforms dat het stimuleren van de business en de markt van innovatie worden in de hoge vraag. Deze omgevingen moet een sterke OS stichting te rijden business continuïteit en schaalbaarheid.

Een solide basis

Als enabler van de belangrijkste technologieën die ook zorgt voor een lagere totale eigendomskosten in, steeg HET wendbaarheid, stabiliteit en interoperabiliteit in heterogene omgevingen, het UNIX BESTURINGSSYSTEEM is ingesteld om te voldoen aan deze eisen, waardoor ze de rand keer meer.
De UNIX OS definitie zit in de voorhoede van open standaarden, maar het mocht niet starten op die manier. In de eerste jaren nadat het werd gemaakt, wordt de code beschikbaar was slechts voor de kosten van de media-en verzendkosten. Later, het is in licentie gegeven door AT&T.

In de kracht van vandaag

Andrew Josey de VP van normen en certificering van De Open Groep.
Vandaag de dag, De Open Groep werkt nauw samen met de UNIX gemeenschap haar inspanningen voor het onderhouden en ontwikkelen van de standaard. Dit impliceert dan het toestaan van de standaard documentatie om te worden hergebruikt in open source-projecten, het leveren van test-en meetinstrumenten, ervoor te zorgen dat de norm documentatie vrij beschikbaar is op het web en het beheer van de UNIX-en POSIX-certificatie programma ‘ s.
In deze tijd van het Institute of Electrical and Electronics Engineers gepubliceerd in de POSIX® standaard – een opmerkelijke primeur voor de industrie, die gestimuleerd federale overheidsopdrachten. Vervolgens is het handelsmerk van UNIX werd overgedragen van AT&T via Novell naar De Open Groep in vertrouwen, in het licht van de leverancier en technologie-neutrale houding aan. Deze beweging leidde tot de oprichting van de Single UNIX Specification, en de UNIX-certificering programma.

Een normen reis

Geen andere OS heeft zo een brede impact op de moderne technologie en de vorm van morgen computing ecosysteem betekent dat het ‘ s hebben zelfs een grotere invloed.
Het Internet is gebouwd op het UNIX-systeem in de jaren 1970, met de eerste world wide web-server draait op een UNIX-systeem terug in 1989. Sectoren, zoals de industrie, de overheid, de gezondheidszorg en de financiële diensten hebben aangenomen in enorme aantallen en de impact nog steeds aangetoond in tal van Fortune 100 bedrijven van vandaag de dag.
De meeste van de tech gemeenschap begrijpt dat de UNIX-aanpak zal verder worden de gekozen operating systeem in wetenschappelijke en technische computing kringen voor enige tijd nog steeds, maar zijn invloed is te komen veel groter.
Commerciële aanbiedingen snel gestegen met meer aanneming tussen de academische wereld en de verdere ontwikkeling van de door AT&T en de Universiteit van Berkeley (Californië, onder anderen. Meerdere varianten begon te ontstaan, met een aantal onverenigbaarheden. En deze periode, die bekend staat als de ‘UNIX-Wars’, leidde tot een oproep voor normalisatie.
De UNIX OS design-elementen bestaan in tal van vormen vandaag de dag, en haar rol in de evolutie van de informatica is duidelijk over het hele infrastructuur. Hebben ingeschakeld technologieën zoals cloud computing, security, virtualisatie en mobiliteit, het is een integraal onderdeel van de stichting van technologieën, variërend van cloud-functie als een service aan de serverloze computing.

Een veelbelovende toekomst

De huidige operationele systemen kunnen worden ingedeeld in één van de twee gezinnen. De meerderheid van degenen die niet vallen in Microsoft Windows NT-gebaseerde besturingssystemen kan worden terug te voeren op de UNIX OS. Dus, of u nu werkt met Linux, mac Os, Android, iOS, Chrome OS of PlayStation, is de kans groot dat je met een BESTURINGSSYSTEEM gebaseerd op UNIX-aanpak.
Het is 50 jaar geleden dat een team van informatici gemaakt van de eerste versie van een operating system (OS) dat zou een revolutie in de moderne-dag computing. Gemaakt als een multi-tasking systeem voor meerdere gebruikers, de UNIX OS blijft van invloed zijn op de wereld, vijf decennia later.
De grondbeginselen gecentreerd rond de kern van het concept van eenvoud en modulaire software-ontwikkeling, het leveren van duidelijke, beknopte en extensible code voor eenvoudig hergebruik en onderhoud. De aanpak bleek zeer populair en de “UNIX Filosofie” werd zeer goed aangeschreven voor deze modulaire ontwerp van de software. De draagbaarheid is ook veroorzaakt worden snel en op grote schaal wordt toegepast in commerciële -, onderzoeks-en academische organisaties.
Hedendaagse voorbeelden zijn het gebruik in het Menselijk Genoom Project als een platform voor het decoderen van het menselijk genoom en als een render farm van UNIX-systemen in de eerste Disney-Pixar volledige lengte van de CGI-animatiefilm Toy Story. De meeste van de huidige Automaten en air traffic control platforms ook draaien op UNIX afgeleide systemen, en nog vele andere voorbeelden van de huidige implementaties. Andrew Josey de VP van normen en certificering bij De Open Groep.