Galaxy Note 10 sales boost Samsung winst

Via Reuters
Samsung is het voorspellen beter dan verwacht Q3 resultaten dankzij de sterke verkopen van de Galaxy Note 10 en tekenen, die haar geheugen chip business aan het herstellen is.
Maar deze cijfers hebben geslagen sommige schattingen, terwijl analisten citeren, het aanmoedigen van gegevens voor de wereld ‘ s grootste mobiele telefoon fabrikant.

Samsung resultaten

De koreaanse technologie reus is onderworpen aan een aantal moeilijke kwartalen waarin de operationele winst is aanzienlijk gedaald. Het bedrijf de laatste trading winst suggereert operationele winst zal vallen van 56 procent naar 7,7 biljoen won (£5,3 miljard), terwijl de omzet zal dalen met 5,2 procent tot 62 biljoen won (£42.2 bn).
Echter, naast ‘ s werelds grootste mobiele telefoon fabrikant, Samsung is een belangrijke leverancier om zijn concurrenten, met inbegrip van grote concurrent Apple – die afhankelijk zijn van het bedrijf voor onderdelen. Dit betekent dat het is vooral gevoelig voor een gebrek aan groei in de markt. Huawei is ook een grote klant, wat betekent dat de strijd van invloed kunnen zijn Samsung.
Samsung heeft ook geworsteld met de dalende prijzen voor geheugen chips, een markt die verantwoordelijk is voor twee derde van de winst van de vennootschap. Het is geloofden dat de markt zich zal stabiliseren volgend jaar als datacenter klanten stijging van de uitgaven.
Het bedrijf zal de hoop dat de vraag naar 5G apparaten en nieuwe form factors zoals foldables als de Samsung Galaxy Vouw een verbetering van de prestaties op beide markten.
Verkoop ook nog eens versterkt door het verbod op AMERIKAANSE bedrijven leveren van Huawei met de technologie. Huawei toestellen waren afwezig bij de lancering van 5G in het verenigd koninkrijk bijvoorbeeld, terwijl de komende Mate 30 bestellen zonder toegang tot de belangrijkste toepassingen of de Google Play Store. Er is bewijs dat Samsung het maken van winst in de mid-range segmenten ook.
Reuters zegt dat de prestaties van de Samsung Galaxy Note 10 zijn bemoedigend, met een sterke verkoop in Europa en Noord-Amerika. In Zuid-Korea, de 5G edition heeft verkocht meer dan een miljoen eenheden – het maken van het apparaat van Samsung ‘ s snelst verkopende vlaggenschip handset ooit.