Golf moet een digitale talent builder in plaats van een importeur

Hoewel veel van de bedrijven in de Golf-regio zijn geïnteresseerd in de digitalisering, zijn slechts een paar van hen zijn verhuisd agressief hoewel veel bedrijven het testen van de wateren en vraagt u zich af hoe u van strategie naar actie. Digitale transformatie is alles over het inzetten van technologie voor het oplossen van zakelijke problemen.

“Talent is de nummer één uitdaging in digitale transformaties, globaal en lokaal. Cultuur is een essentiële factor in het aantrekken, ontwikkelen en behouden van digital talent,” Abdulkader Lamaa, Associate Partner bij McKinsey & Company, vertelde TechRadar Midden-Oosten.

De Golf heeft een digitale vaardigheden gat in ervaren software engineers, klant-ervaring ontwerpers, digitale marketeers en gegevens wetenschappers. Het beperkte aantal mensen met deze vaardigheden zijn op zoek naar een onderdeel zijn van een cultuur die veel Golf bedrijven nog niet kunnen bieden.

“In de regio, digitale talent komt meestal van de wereldwijde hubs met hevige concurrentie. Veel bedrijven zijn in staat om het aantrekken van ervaren digitale beoefenaars door ambitieuze missies, grote lifestyle en belastingvrije vergoeding. Echter, met behoud van talent blijft een uitdaging zonder een stimulerende cultuur en werkwijze binnen de organisaties” Lamaa zei.

Niet genoeg ontwikkeling armen in de regio

Als het gaat om lokaal talent, Lamaa zei dat de regio heeft een grote pool van jonge gemotiveerde mensen afstuderen elk jaar in de relevante domeinen. De meerderheid van de mensen niet te vinden die geschikt zijn “werk” waar ze kunnen de ontwikkeling van praktische ervaring in het werken. Ze hebben de neiging om te werken op basis dingen en zelf verdienen, de ambachten, met een minimale coaching en mentoring.

“We zijn getuige van een ernstige discrepantie tussen de grote vraag naar digitale talent enerzijds en de groeiende aanvoer van jonge en gemotiveerde afgestudeerden die ontbreekt de praktische ervaring.

“We hebben een zeer veelbelovende talent potentieel dat niet benut. Het overbruggen van deze kritische gap vereist een gezamenlijke inspanning tussen commerciële bedrijven, overheid en Ngo ‘s” Lamaa voortgezet.

Grote ondernemingen hebben een grote kans om “geïmporteerd” experts met een hoog potentieel jeugd om te bouwen van een duurzame lokale expertise. Doe dit systematisch ondermijnen van de digitale transformatie-inspanningen in de hele regio.

“Voor de lange termijn, ter vrijwaring van het concurrentievermogen, het Midden-Oosten moet ontwikkelen en cultiveren van eigen bodem digitale talent in tegenstelling tot de voortgezette importeren deskundigen. Dit betekent een verschuiving van de digitale talent importeur talent builder – en dat vereist het onderschrijven van een culturele verschuiving en uithoudingsvermogen.

“We hebben een groot talent met potentieel, maar we hebben niet genoeg ontwikkeling armen in de regio te helpen het talent groeien van hun expertise. Bedrijven moeten om te beginnen aan een digitale heruitvinding van de reis ter ondersteuning van de bredere ontwikkeling van de digitale talent door het ontwerpen van hun eigen talent accelerator-programma ‘ s. Samenwerkingsverbanden tussen het globale en gemotiveerde lokale talent kan u helpen met het bouwen van de volgende generatie goed in de leer ging, lokale, digitale professionals.

Verder zei hij dat de term ‘digitale transformatie’ zal verdwijnen in de komende paar jaar en het wordt alleen bekend als transformatie als digitaal zal worden in de kern van elke transformatie. We moeten verplaatsen van digitale ingeschakeld digital native-bedrijven zoals stuurprogramma ‘ s voor priming digitale talent. Het opbouwen en behouden van een digitale mogelijkheden, dus dat technologie wordt de kern in plaats van de producten die zij bieden, zal versnellen van hun digitale transformaties.