Intel vecht terug tegen AMD met een verlaging van de prijzen voor de populaire Core i5-9400F budget CPU

We hebben gezien Intel reageren op AMD ‘ s zeer concurrerende high-end desktop chips onlangs met prijzen echt reet op Cascade Lake-X-processors, maar er is ook een reactie op de begroting arena, met Intel dalen de prijzen van de 9e generatie F en KF-Serie chips.

Dat omvat de populaire Core i5-9400F dat is een verleidelijke keuze voor het bouwen van een budget gaming PC rond, een mooi betaalbaar processor met zes cores (zes-threads) in staat van turbo tot 4,1 GHz.

Het daalt de opname van geïntegreerde grafische kaart – of liever schakelt de iGPU, wat uiteraard geen probleem is als u een discrete grafische kaart toch – en is dus verkocht, een beetje goedkoper dan de standaard i5-9400 door retailers.

En het moet nog goedkoper, nu, met Intel daalt de aanbevolen prijs in de VS van $182 tot $157. Online prijzen is al minder dan Intel ‘ s aanbeveling, en legerden zich in het algemeen rond de $140 tot $150 in de VS (en ongeveer hetzelfde in BRITSE ponden) – dus hopelijk zien we de resultaten van dit 14% prijs cut-filter door middel van de online retailers in het kort om, het maken van de Core i5-9400F nog meer verleidelijk.

En inderdaad het stimuleren van de aantrekkingskracht in het gezicht van budget CPU uitdagers van AMD, namelijk de AMD Ryzen 5 3500X en 3500 die naar verluidt zijn ingesteld om te worden uitgebracht dreigend.

Dwars door het bereik

Natuurlijk, zoals we in de aanhef genoemde, de prijsverlagingen gelden niet alleen voor dit populaire model, maar naar alle 9e Generatie F en KF-Serie processors – F-Serie, wat betekent dat er geen geïntegreerde graphics, en KF wordt dezelfde deal met uitzondering van deze processors zijn ontgrendeld (zodat ze kunnen worden overklokt).

Op de top-end, dit betekent dat de Intel Core i9-9900KF 8-core CPU in staat 5GHz boost zal worden ingekort vanaf een adviesprijs van $488 tot $463, een iets minder indrukwekkende korting maar nog iets.

Wilt u alle relevante 9e generatie Cpu ‘ s in een handige dandy tafel? Oh, ga dan de volgende lijst toont de chips in kwestie met hun oude prijs, gevolgd door de nieuwe (uiteraard verlaagde) prijs:

  • Core i9-9900KF: $488 – $463
  • Core i7-9700KF: $374 – $349
  • Core i5-9600KF: $262 – $237
  • Core i3-9350KF: $173 – $148
  • Core i7-9700F: $323 – $298
  • Core i5-9500F: $192 – $167
  • Core i5-9400F: $182 – $157
  • Core i3-9100F: $122 – $97

Theoretisch (en stingily), Intel nooit toegepast korting voor deze Cpu ‘ s die sloot geïntegreerde graphics, maar retailers hebben gedaan. Deze chips waren niet ontworpen om een value proposition, maar eerder om te helpen Intel deal met stockbreuken, door gebruik te maken van de chips die anders zou zijn binned (en dan bedoelen we letterlijk binned) te wijten aan het hebben van defecte geïntegreerde Gpu ‘ s.

Door het uitschakelen van de GPU van Intel kunnen verkopen deze processors, die het werk anders identiek aan de functionele GPU modellen.

Echter, deze chips hebben bewezen populair genoeg – of misschien wel nodig zijn, genoeg om te worden vastgesteld in Intel ‘s lange termijn strategie, want als Tom’ s Hardware rapporten, het plan is de productie van F-Serie processors voor de toekomst. Dus we zullen zien dat deze producten met de 10e generatie desktop-Cpu ‘ s die zijn ingesteld om te worden uitgebracht in het volgende jaar.