iPhone 12 kunnen hebben telescopische telelens, volgens octrooi

De vijfdelige versie biedt het equivalent van 35mm brandpuntsafstand in de range van 50 tot 85 mm, geschikt voor een groothoek camera, Apple Insider aangegeven. Ook de driedelige versie biedt een 35mm-equivalent imaging voor tussen de 80-200mm, die nuttig zou zijn voor tele-objectieven. In andere woorden: Apple zou gebruik maken van deze horizontale-stapelen-met-de-spiegel-installatie voor meer dan alleen de zoom fotografie.
Als dat klinkt vertrouwd, het is hoe de Huawei P30 Pro weet te bereiken met een 5x telelens: door het stapelen van lenzen in de lengte in van de telefoon lichaam en met behulp van een spiegel om de hoek van het schot uit de telefoon terug. Voor een keer, Apple is achter Huawei.
Het krijgen van een hogere optische vergroting – dat is fundamenteel superieur aan digitale zoom – zonder het maken van telefoons dikker is een ontwerp van de te winnen (zelfs als er meer ruimte moet worden gemaakt binnen het lef van telefoons geschikt voor).

(Image credit: USPTO)
Of deze ontwerpen daadwerkelijk te maken in Apple ‘ s volgende smartphone, de assumedly-met de naam iPhone-12, of een toekomstig model is het onmogelijk te zeggen. Heck, het nooit zou eindigen in een iPhone als het bedrijf vindt een superieure strategie om in te zoomen of om even af te zien van het idee volledig.

Maar gezien Huawei heeft al besefte dat dit ontwerp in een productie-telefoon – met lenzen die is geplaatst op de top van onze beste camera telefoons lijst – we zouden voorstellen Apple is op zoek naar manieren om te verbeteren van de fotografische mogelijkheden van haar volgende vlaggenschip telefoons. Als dit niet de manier is, dan zijn we benieuwd om te zien wat Apple eindigt kiezen.
Het US Patent and Trademark Office toegekend Apple twee patenten op dinsdag – de eerste voor een “gevouwen lens systeem met vijf refractieve lenzen” en de tweede voor een lens met “drie refractieve lenzen.” De voormalige papierwerk bevat dit diagram – opmerking dat het kortere einde gezichten uit de door de achterkant van de telefoon, assumedly waar de camera blokken zijn op de moderne mobiele telefoons.
Een paar nieuwe patenten suggereren toekomstige iPhones – misschien zelfs de iPhone 12 het komende jaar – kunnen gebruik maken van meerdere lenzen gestapeld in de voorkant van een gebogen spiegel, telescoop-stijl, om een betere optische tele-objectieven zonder een grotere camera bump.

Octrooien belofte tech in toekomstige iPhones – eerder of later

Het voordeel van het rerouten van veel van de vergroting horizontaal ligt voor de hand. Telefoons kunnen alleen stapel zo veel lenzen binnen de huidige dikte van de toestellen: de iPhone-11 Pro is 8,1 mm (of ongeveer 1/3 van een duim dik, en consumenten zijn niet gek zijn van de camera blokken uitstekende ver voorbij de achterkant van telefoons.

  • Hier is wat maakt de beste iPhones, het beste in TechRadar is de mening van een expert