Opera kan nu het blokkeren van trackers met één klik en houden de gratis VPN-dienst

Opera 64 is nu uit, en kan nu het blokkeren van alle cookies van derden automatisch om te voorkomen dat adverteerders, die u volgen op het web.

Dit is niet alleen goed nieuws vanuit privacy oogpunt, als het stopt bedrijven die bouwen tot een uniek en uiterst gedetailleerd profiel op basis van uw online activiteiten, Opera-ontwikkelaars zeggen het maakt ook een groot verschil met de prestaties, het stimuleren van het browsen snelheden van bijna 20%.

U vindt de drijver van de optie blokkering in Opera ‘ s algemene instellingen, en in de Easy Setup-menu. Een pictogram in de adresbalk weergegeven als de optie wordt geactiveerd, waarin u kunt klikken om te zien hoeveel cookies zijn geblokkeerd, en om te schakelen de functie uit te schakelen voor de huidige site.

Het is een functie die je verwelkomd door de privacy voorstanders, en zit netjes naast Opera ‘ s bestaande ingebouwde ad-blocker en gratis VPN-dienst.

Opera is niet de eerste browser die een rem zetten op de ongewenste cookies van derden. Mozilla introduceert de optie voor het blokkeren van deze standaard wanneer het vrijgegeven van de Firefox 63 in oktober 2018, en het is de standaardinstelling wanneer Firefox 69 gelanceerd in September 2019.

We hebben ook gezien een experimentele Chrome-functie waarmee gebruikers blokkeren van third-party cookies met een enkele klik, maar dit is waarschijnlijk niet het standaard elk moment snel als Google worstelt met het probleem van de bescherming van de privacy van gebruikers, terwijl ook de handhaving van de bloeiende ad bedrijf.

Google heeft gesuggereerd dat het blokkeren van alle cookies van derden betekent adverteerders kunnen geneigd zijn om meer snode manieren van identificeren web gebruikers (zoals vingerafdrukken), en stelt een nieuw model voor online adverteren met behulp van een ‘privacy sandbox’ dat zou een mate van anonimiteit.

Echter, dit idee zou vereisen een volledige heroverweging van online reclame zoals we die kennen. Voor het moment, het aanbieden van de mogelijkheid van het blokkeren van trackers is een van de beste manieren om gebruikers de controle over hun gegevens.