Oracle heeft grote cloud uitbreidingsplannen te nemen op Amazon en Microsoft

De uitbreiding is gebouwd rond Oracle ‘ s tweede-generatie cloud-infrastructuur, en Johnson uitgelegd aan Reuters: “We rijden dit zeer, zeer agressief. We zijn zeer snel omzetten wat is een complex voetafdruk op een zeer eenvoudige voetafdruk: Alles overal draait op onze generatie twee cloud-infrastructuur.”
Uiteraard is dit allemaal onderdeel van een grotere drive om te concurreren met de cloud-giganten als Amazon en Microsoft voor een segment van een cloud-markt die naar verwachting een sterke groei, gedreven door de huidige steeds aanwezige economische instabiliteit die wordt veroorzaakt door de bedrijven op zoek cloud-afdelingen teneinde de kosten te verlagen.
Door de tijd 2020 tot een einde komt, Oracle wil hebben geopend 20 meer cloud-regio ‘s – voor een totaal van 36 regio’ s wereldwijd – waar het heeft datacenters om klanten toe te staan om te voldoen aan de lokale data-opslag regelgeving. De nieuwe regio ‘ s zullen zich over Azië en Europa, evenals in Chili, Zuid-Afrika en de Verenigde Arabische Emiraten.

Cloud groei

Oracle is hard op te duwen de cloud voorkant met de plannen voor de uitbreiding van haar cloud-diensten naar verdere locaties wereldwijd, een uitbreiding die bestaat uit het inhuren van bijna 2.000 verse medewerkers.
Gartner voorspelt dat de totale publieke cloud-diensten zal de markt een groei van meer dan 17% dit jaar, oplopend tot 4 miljard, en zal waarschijnlijk alleen de versterking van het daarop uit, het bereiken van een voorspelde 0 miljard in het jaar 2022.
Don Johnson, executive VP van de Oracle Cloud Infrastructuur te ontwikkelen, bleek deze plannen te Reuters, met de verhuizing naar verluidt een onderdeel van de overgang van Oracle business software voor finance en sales (en meer) om nieuwe systemen in de loop van het volgende jaar.