PS5 release datum tijdelijk te nemen op de Xbox Scarlett aan het einde van 2020

Een blog post door PlayStation bevestigt de PS5 release datum, met melding van de specifieke mogelijkheden van de hardware voor de aankomende PlayStation-console, met inbegrip van een nieuwe DualShock controller vervangt de “rumble” functies met meer precieze haptische feedback, en “adaptive triggers” die kunnen recreëren verschillende niveaus van resistentie voor verschillende wapensets of soorten terrein je kan navigeren in het spel.
De blog post luidt: “Game makers zijn begonnen met het ontvangen van de eerste versies van de nieuwe controller, en we kunnen niet wachten om te zien waar hun fantasie gaat met deze nieuwe functies tot hun beschikking.”
“Er is ray-tracing versnelling in de GPU hardware […] waar ik in geloof is de verklaring die mensen naar op zoek waren.”
Dat klopt, de PS5 release datum heeft net zijn neergezet. Sony heeft bevestigd dat de volgende generatie PlayStation-console heeft eindelijk een release venster voor de “Vakantie-2020” – en zal officieel worden genoemd de PlayStation 5 ook.

Gaat hard op de hardware

We hebben ook geleerd dat haptische feedback voor de nieuwe DualShock-controller zou zijn geïntroduceerd, terug in de PS4 Pro lanceren, maar dat Sony wilde voorkomen dat er te veel van een “split-ervaring” voor gamers.
We weten al heel wat over de PlayStation 5 van de hardware, met inbegrip van de 8K vermogen en voortgezet VR ondersteuning voor de PlayStation platform, en het is duidelijk dat er nogal een sprong in de verwerking van de macht, en op zijn beurt een enorme verandering in de omvang en de visuele kwaliteit van het spel spelers in de wereld kan wonen.
In een exclusieve verhaal voor Vast, PS5 systeem architect Mark Cerny blijkt een aantal andere weetjes over de PS5 architectuur, zeggen dat het ray tracing hebben we hoorden van eerder die zorgt voor een meer geavanceerde visuele en audio-effecten in de game-engine – zou ook een ingebouwde functie hardware in plaats van alleen maar een software voor toevoeging:
We hadden al een woord van de next-gen Xbox, Xbox Project Scarlett, komende Vakantie in 2020, maar Sony had geboden de tijd met de aankondiging van de tot nu toe. Dat is een heel jaar lang tot de PS5 kon het land, met overal van eind oktober tot half December mogelijk is in die tijd, duidelijk vissen voor de zware Vakantie verkoop periode.
Maar het verkrijgen van de PS5 release datum, alsook een bevestiging van de nieuwe ontwikkelingen voor de DualShock controller, een nieuwe generatie console eindelijk in beeld.