Wi-Fi-6-routers: de beste Wi-Fi-6-routers die je kan kopen in 2019

Net toen we wennen Wireless-AC, er is een nieuwe standaard kruipend zijn weg naar de markt. Gelukkig, de Wi-Fi Alliance heeft een idee van hoe verwarrend de 802.11 b/g/n/ac/ax nomenclatuur is voor de consument. Zo, nu u zal worden op zoek naar de beste Wi-Fi-6 router in plaats van te proberen om erachter te komen wat willekeurige letter-combinatie is de nieuwste en grootste.

Dus wat is Wi-Fi-6, en waarom zou je? Nou, Wi-Fi-6 is de opvolger van de 802.11 ac (vaak gebrandmerkt als Wireless-AC) en belooft een lagere latency, groter bereik en hogere snelheden. Terwijl oudere apparaten niet kunnen profiteren van deze voordelen, nieuwere, zoals de iPhone 11 en de Galaxy 10 lijnen – niet te vergeten Ultrabooks zijn uitgerust met Ijs Meer processors zijn uitgerust gebruik van Wi-Fi-6. Bovendien, veel van deze nieuwere modems zijn voorzien van grote niet-Wi-Fi-functies, zoals meerdere 1 gbit / s ethernet-poorten, MU-MIMO, geweldige hardware, en een web interface die zowel het gebruiksgemak en de vele opties voor power-users.

Als je in de markt voor een nieuwe router, er is echt geen reden om de toekomst van uw thuis-netwerk en krijgen de beste Wi-Fi-6 router die je kunt veroorloven. Omdat de technologie is nog nieuw op de markt, zult u een beetje meer betalen, maar je geen zorgen hoeft te maken over het upgraden van een jaar of twee langs de weg om volledig te kunnen profiteren van uw nieuwe apparaat en zijn mogelijkheden.

We hebben nog niet de kans gehad om te testen of alle van deze routers onszelf, maar maak je geen zorgen – wij hier bij TechRadar zijn Wi-Fi-experts, en we hebben onze technische expertise om het vinden van de beste wi-fi-routers op de markt nu. En, omdat we onze exclusieve prijs vergelijking tool, kunt u er zeker van dat u de beste Wi-Fi-6 router deal op het internet.

Asus RT-AX88U

(Image credit: Asus)

1. De Asus RT-AX88U

Wi-Fi-6 komt tot een gaming router bij u in de buurt

Snelheid: 802.11 ac (5 ghz) : tot 4333 Mbps, 802.11 ax (2,4 GHz) : tot 1148 Mbps, 802.11 ax (5 ghz) : up-to-4804 Mbps | Connectiviteit: 1 Gbps WAN x1, 1 Gbps LAN x8 | Functies: Link Aggregation, MU-MIMO, Adaptive QoS, WTFast Gamers Eigen Netwerk, Traffic Analyzer

Betaalbaar

Veel van de LAN-poorten

Gamer esthetische

De Asus RT-AX88U heeft alle toeters en bellen die u zou willen van een router, met inbegrip van Wi-Fi-6 compatibiliteit. Het is onze favoriet op onze lijst, want het biedt zoveel tijdens het rusten op het onderste gedeelte van de huidige Wi-Fi-6 router prijsklasse. Een voordeel van deze router over anderen op de lijst is de 8 LAN poorten. Op tweemaal het bedrag van de meeste andere routers voeren, de RT-AX88U kunt u kopen een ethernet-switch. Combineer dit met gemak de uitstekende web interface en gamer-vriendelijke functies en je hebt een van de beste Wi-Fi-6 routers nu verkrijgbaar.

Asus ROG Rapture GT-AX11000

(Image credit: Asus)

2. De Asus ROG Rapture GT-AX11000

Draadloze connectiviteit voor het spelen van spelletjes u kunt vertrouwen op

Snelheid: 802.11 ax (2,4 GHz) : tot 1148 Mbps, 802.11 ax (5 ghz) : up-to-4804 Mbps | Connectiviteit: 1 Gbps WAN x1, 1 Gbps LAN x8, 2.5 Gbps LAN-x1 | Functies: Link Aggregation, MU-MIMO, Adaptive QoS, WTFast Gamers Eigen Netwerk, Traffic Analyzer

Uitstekende draadloze prestaties

Eenvoudig te gebruiken

Beperkt LAN-poorten

Soms loopt ethernet-kabel is gewoon geen optie, en als je een gamer, dat kan rampzalig zijn. Als je vastzit in deze situatie, de Asus ROG Rapture GT-AX11000 kan helpen verlichten van de pijn. Met 8 antennes, MU-MIMO, en opties om prioriteiten te stellen gaming verkeer, deze router kan helpen bij het verminderen van de latentie dat maakt gamen via Wi-Fi een pijn. Deze router heeft dezelfde grote, eenvoudig te gebruiken interface als de RT-AX88U, maar heeft slechts 5+1 LAN-poorten. Een van die LAN-poorten is een 2.5 Gbps lijn, hoewel, dat is goed voor het aansluiten van een NAS of ander apparaat dat veel van de beschikbare bandbreedte op de vraag.

NETGEAR Nighthawk AX8 RAX80

(Image credit: Netgear)

3. NETGEAR Nighthawk AX8 RAX80

Wi-Fi-6 voor gamers met een budget

Snelheid: 802.11 ax (2,4 GHz) : maximaal 1,2 Gbps, 802.11 ax (5 ghz) : tot 4,8 Gbps | Connectiviteit: 1 Gbps WAN x1, 1 Gbps LAN x5 | Functies: Link Aggregation, MU-MIMO, Dynamische QoS, Traffic Analyzer