Uw volgende Android-telefoon zal komen met een app om te controleren uw onverantwoord gebruik

Google wil dat je om je telefoon te gebruiken op een gezonde manier – dat is, niet te veel. Dit is niets nieuws. Maar om te laten zien dat het serieus, het bedrijf is het maken van het verplicht voor alle Android-partners om te pre-installeren van een bepaalde vorm van digitale welzijn app op apparaten met Android Taart of Android-10 geïnstalleerd.

Google heeft zijn eigen Digitale Welzijn app compleet met ouderlijk toezicht, en het gebruikers weten veel over hoe ze gebruik maken van hun smartphones. Het kan onthullen hoe lang de individuele app gebruikt, het aantal keren dat ze zijn gestart en hoeveel meldingen apps hebben gegenereerd. Voor iedereen die los te maken van hun telefoon een beetje meer, dit is nuttige info te hebben.

Maar de Digitale Welzijn is meer dan zorgen voor Android-gebruikers met statistieken over hun gebruik van de telefoon; het bevat ook een aantal functies waarmee u kunt beperken het gebruik van, en anderen die gewoon moedigen u aan om uw telefoon neer.

Dit grote nieuws aan de ouders die staan te popelen om te bevrijden van hun kinderen vanaf hun telefoons, en is ook goed voor iedereen die op zoek is naar het verbeteren van hun digitale gezondheid.

Telefoon fabrikanten zijn vrij om te bieden een alternatieve digitale welzijn-app Google nog niet dom genoeg zijn om de kracht van haar eigen app op hen. Echter, zoals beschreven door 9to5 Google, om te voldoen aan de vereisten van Google, een alternatieve app moet informatie verstrekken over het totale bedrag van het scherm is ingeschakeld, wordt het aantal keer dat een apparaat niet is vergrendeld, en het aantal meldingen ontvangen.

Krijg je vierkante ogen…

Nieuws van de eis voor het eerst werd gedeeld door XDA Developers, waaruit bleek dat het beleid kwam in het spel op 3 September. Een document gezien door de site zegt dat zowel nieuwe en bestaande apparaten met Android Taart of 10 is geïnstalleerd “MOET een digitale welzijn oplossing met het ouderlijk toezicht op het hoogste niveau van de instellingen-app, hetzij door de integratie met Google Digitale Welzijn app of de ontwikkeling van een aangepaste welzijn en ouderlijke controle-oplossing die voldoet aan de functie-eisen.”

Google gaat verder met te zeggen dat “voor Android-producten die reeds worden geleverd met een vooraf geïnstalleerde digitale welzijn oplossing en een upgrade naar Android 9 of 10 is, is de functie-eis […] KAN worden verleend een uitzondering na een beoordeling door Google”.

Het is waarschijnlijk dat de meeste partners van gewoon standaard gebruik van Google zijn eigen tools biedt tal van extra functies, zoals website-timers, scherm tijd doelen en focus modus. Het feit dat er flexibiliteit om gebruik te maken van een aangepaste oplossing zal worden verwelkomd door enkele fabrikanten.