Gartner: het bepalen van de tech trends die uit

Over de auteur
Het is ook de moeite waard te bedenken dat het een trend zou kunnen hebben een directe of indirecte impact hebben op de interactie tussen mensen, bedrijven, IT-afdelingen, of technology afdelingen. Het kan ook invloed hebben op de taken en activiteiten die deze mensen of afdelingen uit te voeren.

Bijvoorbeeld, IoT-gegenereerde gegevens wordt toegepast om geavanceerde analyses en machine learning. Dit proces produceert een groter aantal slimme toepassingen en agenten in staat om te suggereren dat de beste reactie in een bepaalde situatie. De combinatie van alle drie technologieën heeft gemaakt van de digitale twin, een digitale representatie van een real-world entiteit of systeem.
Trends zelden handelen in isolatie: overweeg opgericht digitale technologieën, zoals het Internet of Things (IoT) en artificial intelligence (AI), die samen het genereren van nieuwe trends die vervolgens een exponentieel grotere invloed hebben.

Data en analytics

Echter, de digitale twin kan niet bewijzen dat relevant is voor alle moderne onderneming nodig heeft. Dit is de reden waarom het naderen van trends in een uitgebreide ‘big picture’ manier is van essentieel belang. Het is verleidelijk om te worden verkocht op overhyped trends, maar niet alle trends zijn gelijk, en niet alle van toepassing zal zijn.
Er zijn een hele reeks van factoren die van invloed zijn op een organisatie de mogelijkheid om te reageren op een bepaalde technologie, trends en technologieën met betrekking tot het. Deze factoren zijn de kosten, verordening overwegingen, privacy, gebruiksgemak en maatschappelijke respons. De mate waarin deze factoren van invloed zijn op een organisatie, is het antwoord op een bepaalde technologie trend onvermijdelijk zal variëren, afhankelijk van de trend looptijd.
De vraag wordt dan: hoe kan je vertellen welke technologische trends evolutie zal leiden tot een aanzienlijke verstoring of het maken van nieuwe mogelijkheden voor uw specifieke organisatie? Drie belangrijke factoren zal uiteindelijk u toelaten om de potentiële impact van een bepaalde technologie trend op mensen, business, IT en techniek op de markt:

  1. Nieuwe waarde. Identificeren van duidelijke zakelijke kansen die deze technologie trend zou kunnen helpen het gebruik van, of uitdagingen die het kunnen helpen om betere resultaten;
  2. Niveau van digitale disruptie. Beslissen of de vaststelling van deze trend zou betekenen dat het veranderen van je organisatie, business model of gepaard gaan met het ontwikkelen van een nieuwe. Zou dit een nieuwe trend zijn de plaats van de bestaande technologieën of manieren van zaken doen? Hoe kon deze trend verstoren van de technologie markt? Hoewel er waarschijnlijk mogelijkheden voor nieuwe aanbieders, nieuwe trends kunnen verstoren van de diensten en prestaties van de bestaande aanbieders op dat uw organisatie kan vertrouwen;
  3. Type van impact. Om te onderzoeken of de trend in het effect zal worden gevoeld alleen binnen uw organisatie, of dat het een externe impact op uw organisatie.

Als u reageert op een technologie trend die wordt weergegeven op hun trendspotting volglijst, kunt u het volgende doen:
Gezien het snelle tempo waarin technologische trends komen en evolueren, kan het moeilijk te beslissen welke van deze trends aanwezig zijn de mogelijkheden en risico ‘ s. Elke technologie trend zou kunnen hebben verschillende soorten potentiële impact: een brede en een globale of een smalle en niche.
Trends rond cloud computing en mobiele technologie hebben ook hadden aanzienlijke en rechtstreekse impact op de bedrijven, IT-afdelingen, en de technologie markt. In feite, kunnen deze technologieën hebben gedwongen een complete revisie van toepassing strategie, die nu basen toepassingen op software-as-a-service (SaaS) en strekt zich uit op mobiele apparaten via apps.
Een perfect voorbeeld kan worden gevonden in opkomende technologische trends. Deze trends hebben de neiging om te komen opgezadeld met een grotere bezorgdheid rond risico, veiligheid en privacy. Als een trend groeit, factoren met inbegrip van kosten en risico ‘ s minder belangrijk worden, terwijl factoren zoals de uitvoering van de activiteit en de bruikbaarheid op de voorgrond treden.

Samantha Searle is een Principal Analist bij Gartner.
Virtual reality, augmented reality en virtual personal assistant (vpa ‘s), zoals Apple’ s Siri, Microsoft ‘s Cortana en Amazon’ s Alexa, zijn trends die hebben een directe invloed had. Dit is omdat deze ontwikkelingen hebben de manier veranderd waarop we omgaan met apparaten en bedrijven.

Het spotten van technologische trends voordat ze gehuld in een hype en begrip van de aard van de organisatie, is het perspectief voor het reageren is essentieel.
Samantha Searle is een Principal Analist bij Gartner.

  • Het negeren van de trend, want het is waarschijnlijk niet relevant voor uw organisatie bedrijfsmodel en strategie;
  • De evolutie regelmatig om te zien of de potentiële impact of de looptijd veranderd. Daarnaast kunt u verkennen van de mogelijke effecten en toepasbaarheid in modernisering en innovatie-inspanningen op een voortdurende basis;
  • Het verzachten van de impact van de trend, of bereiden, maar bereid je voor hoe het zou een negatieve invloed hebben op uw business en industrie, zelfs als u besluit niet te nemen;
  • Vaststellen van de trend en toe te passen in het bedrijf, actief factoring in projecten gezien de potentie en waarde voor de onderneming;
  • Profiteer van de trend van het opnieuw uitvinden van het business model, omdat het heeft een zeer duidelijke relevantie voor het beton en de huidige zakelijke behoeften en mogelijkheden dat zou kunnen leveren aanzienlijk concurrentievoordeel en het mogelijk voor uw organisatie om de disruptor, niet verstoord.

Technologische trends kan ook verschillen afhankelijk van hoe ver het bereiken van hun impact kan worden. Verschillende trends van invloed kunnen zijn op een enkel land, verschillende landen, of de gevolgen van een hele regio. De grootte van een trend impact zal afhankelijk zijn van de sociale, culturele, geopolitieke en economische factoren in een bepaald land of regio. Uiteindelijk, een trend die komt in de mainstream, het verkrijgen van een sterkere sociale en culturele reactie, terwijl het verhogen van de adoptie betekent dat de overheid moet meer bieden verordening met betrekking tot het bepaalde trend.