Gesponsord door de staat acteurs om de lancering van een meer gecoördineerde cyberaanvallen

“Deze groepen gaan na doelstellingen die hebben niets te maken met de internationale veiligheid en gaan na de economische sabotage en spionage doelen. Deze Flats worden uitgevoerd door mensen en sommige van deze zijn de personen die zijn aangeworven van buiten in deze missie door hun ongewone talenten en niet omwille van wie ze zijn.
Verder zei hij dat de cyber-aanvallen, die tot doel overheidsinstellingen en grote ondernemingen door middel van ransomware, gaan richten op de kleinere – en middelgrote ondernemingen (Kmo ‘ s) niet van gehoord, met schendingen kost duizenden dollars en nog nooit gepakt.
Kohlmann zei dat hacktivisten verkopen toegang tot Scada, ICS (industrial control infrastructuur) en Ivd-systemen van alle landen in de donkere web en de houders van deze kwetsbaarheden kunnen er gemakkelijk veel van de kritische infrastructuur problemen voor een land.
“Het is moeilijk om te voorspellen of iemand is en wat hij gaat doen, en het komt meestal van de merken wanneer ze zijn gebeurd of gebeuren,” zei hij.
De meeste van deze systemen worden gebruikt in elektriciteit, infrastructuur, water en afvalwater, olie en gas, transport, chemie, farmacie, papier-en pulp -, voedsel-en verspreide producten (auto ‘ s, luchtvaart en duurzame goederen).
“De drones en cyberaanvallen, alle passen in een strategie die we zien ontstaan. Deze mensen [door de overheid gesponsorde actoren] kan lanceren stakingen tegen hun vijanden in een lafaard manier en tegen een zeer goedkope kosten,” zei hij.
De laatste 20 jaar, hij zei dat iedereen is gefocust op Al-Qaeda en Daesh, enz.
China, Noord-Korea, Rusland, Iran en tot op zekere hoogte, Syrië, zei hij, zijn de leiders in de staat gesponsord aanvallen.

APTs steeds een belangrijke strategische bedreiging

“Bedreigend activiteit van illegale actoren en online gemeenschappen schadelijk kunnen zijn voor een organisatie, stakeholders, medewerkers en klanten. Dus intelligence-programma ‘s van essentieel belang zijn geworden voor het minimaliseren van bedrijfsrisico’ s, in het bijzonder voor cyber threat intelligence, fraude, insider threat, corporate en fysieke veiligheid, en derde-partij het risico teams,” zei hij.
Bovendien, Kohlmann zei dat de meeste van deze technologieën worden bestuurd door de menselijke wezens nu, maar als het wordt beheerd door een geautomatiseerde entiteiten, “hoe vertel je de machine te stoppen.”
“Nu zien we de schakelaar terug naar de staat gesponsord aanvallen, omdat ze beschikken over de technologie die ze kunnen geven aan de terroristische groepen, dat is veel effectiever. Staat gesponsord aanvallen worden steeds een belangrijke strategische dreiging in het Midden-Oosten. Het is niet alleen de overheden die moeten worden betrokken over, maar ook bedrijven,” zei hij.
In het afgelopen jaar, Vlampunt analisten hebben waargenomen van de Iran-linked Al Houthis in Jemen implementeren steeds meer dodelijke en lange-afstands drones en ook het verschuiven van hun aanvallen gericht op strategische zachte doelen, inclusief de essentiële infrastructuur in een poging om de ante.
“De technologie die wordt gebruikt in drones en raketten zijn niet alleen een bedreiging voor de overheid, maar ook van iedereen. We weten niet wat voor soort van bedreiging vormt,” zei hij.
“Kmo’ s denken dat het hebben van een firewall is genoeg, maar dat is een vergissing wanneer vooral te kijken naar de ransomware aanvallen. Ze zijn een makkelijk doelwit en geld te verdienen en een gemakkelijke manier om ze te rippen uit,” zei hij.
“We zien een nieuw tijdperk van de lafaard oorlogvoering op een zeer weinig kosten en dat is enorm effectief. De lancering van een cyber-aanval is ook erg goedkoop en het is zeer moeilijk om een attribuut aan iedereen, maar het is enorm effectief, zelfs als het hacken van een Twitter-account”, zei hij.

Na de economische sabotage, spionage doelen

“Het is een wapenwedloop tussen de verdedigers en de hackers. Wat er gebeurt is dat als de verdedigers worden steeds beter, het lagere niveau hackers zijn aan de knip, terwijl mensen aan de top zijn het krijgen van verfijnde te doen wat ze doen,” zei Evan Kohlmann, Oprichter en Chief Innovation Officer bij ONS op basis van business risk intelligence bedrijf Vlampunt.
Bovendien zei hij dat de mensen die zijn aanvallende bedrijven, landen en regeringen zijn niet alleen hackers, maar ook terroristen.
De wereld gaat om meer gecoördineerd cyber operations uit state-sponsored actoren (APTs), samen werken en die delen een gemeenschappelijk doel, te leiden tot grote problemen, een cyber-security expert vertelde TechRadar Midden-Oosten.
Vandaag, zei hij dat de industriële controle-infrastructuur wordt gezien als een groot deel van de groei van een land en is uitgegroeid tot een belangrijk doelwit voor aanvallers.
“Wat gebeurt er als een computer is niet opgeleid wat te doen en loopt uit van instructies, het resultaat zal catastrofaal zijn? De mens kan het nemen van complexe beslissingen op situaties die ze nog niet tegengegaan en dat ze het niet begrijpen,” zei hij.
“Mensen die hebben het voordeel zijn van de staten-gesponsorde groepen. We gaan naar een uitbreiding van de lafaard oorlogvoering met behulp van technologie die is moeilijk te koppelen aan,” zei hij.
Kohlmann heeft vijftien jaar ervaring in het opsporen van Al-Qaeda, ISIS en andere terroristische groepen en is geraadpleegd voor het AMERIKAANSE Ministerie van Defensie, het Ministerie van Justitie, de Australische Federale Politie en van Scotland Yard terrorismebestrijding van de Opdracht, onder anderen.