Google zegt dat alle Stadions zullen worden ‘sneller’ dan de lokale hardware

In een nieuw interview, Google ‘ s top executive in charge van de techniek zegt dat de spellen gespeeld op Stadions kan sneller en beter te reageren dan ze doen op lokale hardware – bijvoorbeeld game consoles zoals de Xbox en Een PS4 of een gaming PC.

Hoewel dit klinkt een beetje vreemd, Google van plan is op het gebruik van een aantal technieken om te helpen bij de bestrijding van latency veroorzaakt door de verbindingssnelheid.

“Uiteindelijk denken we in een jaar of twee hebben we games die draaien sneller en voelen zich meer responsieve in de cloud dan doen ze lokaal,” zei Stadions s VP of engineering Madj Bakar, “ongeacht hoe krachtig de lokale machine.”

Het is ook belangrijk op te merken dat Bakar niet zeggen dat alle Stadions zullen worden beter out of the box – hij is te merken dat de service zal krijgen om naar dat punt in de toekomst, na Google ‘ s team heeft de tijd om te werken door middel van eventuele problemen.

Stadions vs Een Xbox en PS4

Dat bovenstaande citaat komt uit een interview met Bakar en Edge Magazine Alex Wiltshire (openbaarmaking: Edge Magazine is eigendom van Future PLC, hetzelfde bedrijf dat ook eigenaar is van TechRadar) waar Bakar uitgelegd aantal van de technologieën die Stadions gebruikt die helpen bij het overwinnen van problemen die door de wachttijd.

Onder deze technologieën zijn “Negatieve ” Latency” de term die Google gebruikt om te beschrijven de grote stroom buffer, de versterking van het frame rates op de server kant om te compenseren voor het vertragen en zelfs een algoritme dat kan voorspellen welke knoppen je bent waarschijnlijk te druk op volgende – alle te maken voor elke latentie geïntroduceerd door uw verbinding.

Toen we de kans kregen om te spelen met Stadions op de E3 van dit jaar, we dachten dat het was meestal een latency-vrije ervaring, zelfs op twitchy, quick-response games zoals Doom Eeuwige.

Dat gezegd hebbende, de demo is opgetreden in het hart van Los Angeles, een grote AMERIKAANSE metropool, en niet in een landelijke omgeving, dat is vermoedelijk nog meer uit Google ‘ s datacenters en vertrouwen op lagere snelheid internet verbindingen. Hoe goed Stadions zal vergaan in die omstandigheden valt nog te bezien, maar we zullen te weten komen wanneer de dienst gaat live in November.

Via PCGamesN