Groeiende bedreiging voor de medische hulpmiddelen zal helpen cybersecurity markt van $143 miljard

Een nieuw rapport schat dat de wereldwijde cybersecurity markt ter waarde van $143 miljard in het jaar 2021, en dat deze grote groei zal worden gedreven door de noodzaak voor een betere beveiliging voor vitale verbonden medische apparaten.

Analytics bedrijf GlobalData merkt op dat de cybersecurity markt is de moeite waard $114 miljard euro in 2017, zo zijn de inflatie in waarde $143 miljard in 2021 zou vertegenwoordigen een stijging van 25% over die periode van vier jaar.

De beveiliging behoeften van de sector gezondheidszorg een sterke bestuurder, GlobalData betoogt, door zich zorgen te maken kwetsbaarheden als de onlangs ontdekt potentieel Urgent/11 exploits die invloed kunnen hebben op de gezondheidszorg apparaten (en allerlei andere aangesloten hardware voor die kwestie).

Natuurlijk, eventuele aanvallen tegen de kritische medische apparaten en dingen als ziekenhuis een infuus pompen die open waren voor Dringende/11 exploitatie – zijn een echt zorgwekkend vooruitzicht, want in tegenstelling tot de typische hacking en malware-infecties, het is niet alleen je saldo dat zou kunnen worden bedreigd, maar het is denkbaar dat uw leven.

Riskante onderneming

De FDA en het Ministerie van Binnenlandse Veiligheid waarschuwde over Urgente/11, dit is het niveau van de ernst hier, en Joachim Roos, Senior Analist Immunologie bij GlobalData, verklaarde: “Hoewel de FDA verzekerde het publiek dat er nog niet gemelde aanvallen, de breedte van apparaten in gevaar brengen door deze kwetsbaarheden en de extreme mate waarin de kwetsbare systemen kunnen worden gemanipuleerd, is onthutsend.”

Hoewel in het geval van Dringende/11 met de eerder genoemde infusiepomp, zelfs als er een exploit werd met succes benut worden, het zou niet mogelijk zijn voor het onderbreken van een infusie die aan de gang was. Een hacker zou kunnen dwingen de medische professional met behulp van de pomp te herstarten voordat u een nieuwe infusie begonnen kan worden, dat wel.

Joachim toegevoegd: “Gelukkig, het lijkt de Dringende/11 kwetsbaarheden geïdentificeerd voor geen al te grote schade zou kunnen worden gedaan. Veel partijen hebben al begonnen met het identificeren van risico ‘ s en het implementeren van corrigerende oplossingen, zoals software-patches.

“Het kan echter niet genegeerd worden dat deze op grote schaal software problemen voordoen meer-en vaker-markeren het belang van cybersecurity producten en diensten in het beschermen van de meer verbonden met de gezondheidszorg van de toekomst.”

Cyber-aanval van de toekomst zou kunnen trekken uit alle manier van misselijkheid, zoals het nemen van controle van de patiënt te monitoren in de ziekenhuizen en het opnemen van gegevens in verband met dat van de patiënt, of zelfs het vervalsen van een flatscreen-lijn op de monitor.