Instagram heeft nu een donkere modus voor iOS-en Android – en hier is hoe om het te activeren

Voorheen beschikbaar om te testen in de alfa-en beta-versies van de app, donkere modus is nu beschikbaar voor iedereen met behulp van de stabiele, versie van de app.
Echter, als hoofd van Instagram Adam Mosseri notities in een tweet, moet je de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem is, 10 Android-of iOS-13 – om te genieten van de donkere tonen:
Dat wil niet zeggen dat de gebruikers van oudere versies van het besturingssysteem gaan missen geheel, dat wel.

De donkere modus revolutie blijft gestaag, met meer en meer apps en service, die gebruikers de mogelijkheid omliggende zelf met donkere tinten. De laatste hoop op de bandwagon is Instagram, met een donkere modus uitrol van Android-en iOS-gebruiker gelijk.

Draaien aan de donkere kant

Via XDA Developers
Helaas is het niet – op dit moment althans – mogelijk in-of uitschakelen donker modus binnen de Instagram app. De toevoeging van een donkere modus betekent dat de app respecteert de systeem-brede donkere instelling van de nieuwste versies van Android of iOS.
Zoals gerapporteerd door XDA Developers, beroemd reverse-engineering-er van apps Jane Manchun Wong heeft al gespot verwijzingen naar een nieuwe ‘thema’ optie binnen Instagram die suggereert dat moeten we zien donkere modus beschikbaar wordt gesteld aan Instagram gebruikers met oudere versies van Android. Het is niet duidelijk of pre-iOS-13 gebruikers krijgen de mogelijkheid of niet, maar we laten het u weten zodra we meer horen.