IoT apparaten kan asbest van de toekomst

De opkomst van de aangesloten apparaten niet lijken te vertragen elk moment snel en hoewel er op dit moment rond de 7 miljard IoT apparaten wereldwijd, experts schatten dat dit aantal kan oplopen tot 40 miljard in 2025.

Echter, deze snelle toename van de IoT apparaten heeft een aantal bezorgd en cybersecurity-expert en chief research officer bij F-Secure Mikko Hyppönen toegelicht in een interview op GlobalData de Uitspraak website dat hij gelooft dat de verspreiding van “domme” internet aangesloten slimme apparaten zou kunnen eindigen wordt het “HET asbest van de toekomst”.

Wanneer het voor het eerst werd ontwikkeld, asbest was een geweldige innovatie, dat er uitzag als een wonder materiaal. Het werd veel gebruikt in de bouw tijdens de jaren 1960 en 1970, maar pas later leerden we dat het kanker veroorzaakt.

In vrijwel dezelfde manier dat asbest moest worden verwijderd uit oudere gebouwen, IoT apparaten met slechte beveiliging zou kunnen leiden tot een hoop problemen in de toekomst.

Onze aangesloten toekomst

Hyppönen uitgelegd GlobalData dat we alleen in de vroege stadia van onze aangesloten toekomst, zeggende:

“Wat er nu gebeurt, om ons heen, denk ik zou gekenmerkt worden als HET asbest. Momenteel zijn We in de vroege stadia van deze revolutie, maar uiteindelijk is alles dat gebruik maakt van elektriciteit zal worden online. Dus dit gaat gebeuren, of we het nu willen of niet. Alles in een computer en nu lijkt dit een uitstekend idee, om veel van de bedrijven in deze business.”

Hyppönen is een uitstekende punt als smart-apparaat fabrikanten zijn dus snel te haasten hun producten op de markt dat ze vaak vergeten te zetten alvorens dit te doen. Bijvoorbeeld, veel IoT apparaten maken gebruik van standaard wachtwoorden die makkelijk gehackt of fabrikanten niet gebruiken encryptie om de gegevens te beschermen die naar en van hun apparaten.

Zodra de verbinding wordt goedkoper en goedkoper, veel huishoudelijke apparaten zoals broodroosters, dat hoeft niet per se te worden aangesloten op het internet, krijgen een slimme upgrade om beter te kunnen consumenten aanspreken. Op de korte termijn kan dit gunstig zijn voor degenen die gebruik willen maken van een app te maken toast maar wat gebeurt er jaar vanaf nu bij elk apparaat in een consument een huis is aangesloten op het internet en kwetsbaar voor cyberaanvallen?

Voor de IoT breidt verder, de fabrikanten moeten ervoor zorgen dat zij adequate beveiliging, of gewoon zoals asbest, we konden doorbrengen jaar te verwijderen uit onze huizen gewoon om onszelf te beschermen online.

Via Een Vonnis