PS5 krijgt haar eerste bevestigde spel: zou het de Demon ‘ s Souls remaster?

De PS5 heeft eindelijk een release venster (“Vakantie 2020”), en het heeft nu de eerste bevestigde spel ook.

Bluepoint Games heeft zijn reputatie opgebouwd op het creëren van top-notch remasters van de klassieke games. Het werkte op de Metal Gear Solid: HD Collection, Uncharted: De Nathan Drake Collectie, en het is een perfecte toonhoogte wederopbouw van Shadow of the Colossus voor de PS4.

En nu is het draaien van haar aandacht voor de PlayStation 5, zoals geopenbaard naast verse details op de next-gen console rechtstreeks van Sony zelf.

Maar wat zou het?

Ziel herboren?

“We werken aan een grote nu. Ik laat je figuur uit de rest”, Bluepoint Games voorzitter Marco Lijster onthuld in een interview met Wired. Er is de kans zou kunnen worden een nieuwe IP, maar met Bluepoint met vermelding tijdens de GDC 2019 presentatie die de volgende game zou een “re-visualisatie” dan zelfs de schaal van Shadow of the Colossus, dat is zeer onwaarschijnlijk.

Dus wat zou het herbouwen op zijn eigen manier voor de next-gen machines?

De games geruchtenmolen heeft geleefd onlangs met vorderingen die Demon ‘ s Souls, de PS3-titel die kickstarted de Zielen serie die bestaat uit klassiekers zoals Dark Souls, bloed overgedragen en Sekiro: Schaduwen Sterven Tweemaalkon worden Bluepoint doel.

Van de los-verbonden franchises, het is dat Sony de eigenaar van de IP-om, met de anderen die behoren tot Bandai Namco. Zelfs Zielen director Hidetaka Miyazaki heeft gezegd dat hij zou geven met bijvoorbeeld een remake zijn zegen, op voorwaarde dat het “goed gedaan” door de studio op te nemen in de mantel. Als het gaat om een remake, er zijn maar weinig studio ‘s meer in staat zijn dan Bluepoint, en een paar games meer de moeite waard om opnieuw te bezoeken dan Demon’ s Souls.