PS5 zal verdubbelen als een 4K Blu-ray-speler – hier is waarom die zaken

De PS5 heeft nu een lanceringsdatum, mensen – en terwijl het einde van 2020 timing niet verrassend, de aankondiging kwam met wat informatie over de hardware capaciteit die wij nog nooit gehoord had; namelijk, dat de PS5 een 4K Blu-ray speler ingebouwd in het cd-station.

Waarom is dit belangrijk? Nou, als je een voorliefde voor het gebruik van uw home console 4K-Dvd ‘ s of Blu-ray discs – vaak de beste manier voor het bekijken van een film in hoge kwaliteit, zonder te vertrouwen op je buffering internet verbinding – je weet het gemak van het niet hebben om te kopen van een aparte 4K Blu-ray speler, die in een korter op de levering van deze dagen zo veel van ons prioriteit te geven aan inhoud die beschikbaar is via TV-streaming diensten.

Maar er is een groter probleem rond hoe lang we het kunnen verwachten gaming console makers als Microsoft en Sony blijven ondersteunen disc formaten.

Blu-ray-of de snelweg

Christopher Nolan wants you watch Dunkirk on Blu-ray

Christopher Nolan wil je kijken naar Duinkerken op Blu-ray

(Image credit: Syncopy Inc)

Sony heeft Blu-ray-schijven een enorme gunst door een Blu-ray speler in de PS3, die grotendeels beschouwd als zijnde van cruciaal belang om de indeling van het succes. En voor de cinefielen die er zijn, Blu-ray ‘ s zijn nog steeds voor een superieure weergave ten opzichte van online streaming, met filmmaker Christopher Nolan openlijk het kiezen van het formaat via Netflix.

Maar Microsoft geslaagd om aan de slag te gaan met de Xbox One S met Ultra-HD Blu-ray speler, door de aanhoudende harde schijf van de PlayStation 4 aan schaamte. Wanneer de PS4 Pro kwam uit in 2016, we waren behoorlijk geschrokken van Sony ‘ s beslissing om niet te zijn voorzien van dezelfde, in het bijzonder voor een expliciet premium-console.

Maar Sony heeft vaak, de laatste tijd, gevallen achter Microsoft in dit verband. Terwijl de Xbox One X biedt native 4K resolutie voor games, de PS4 Pro kan alleen nog voor de betere inkomstklasse van HD-games voor een 4K-effect. Als video kwaliteit wordt belangrijker voor de kijkers en 4K-Tv ‘ s blijven verschijnen in de huizen van mensen, die niet in staat zijn om ondersteuning 4K-games en 4K Blu-rays zou kunnen hebben is een groot probleem voor een console in de hoop – en nodig – om home entertainment centra als gaming machines.

De hogere omzet van de huidige PlayStation spreekt tot de kracht van de PS4 games beschikbaar, zelfs zonder de ondersteuning voor de indeling – maar er is slechts zo lang Sony uit te houden op deze functie.

De dood van de schijf

Xbox One S All Digital Edition

Xbox One S Alle Digitale Editie

(Image credit: TechRadar)

Met de opkomst van streaming platforms zoals Google Stadions, dat u toegang geeft tot zelfs AAA games van mobiele telefoons, tablets en browsers, en de toename van de games gekocht en gespeeld over digitaal te downloaden, er is duidelijk een krimpende eetlust voor de nederige schijf.

Microsoft heeft sprong op die trend al met de Alle Digitale Xbox One S, die schepen zonder een schijf volledig, uitspraak gaming schijven of films uit de vraag in een futuristische console – terwijl de geruchten aanhouden van een streaming-only Xbox Twee model dat zou kunnen doen. Sony heeft ook al duwen PlayStation Nu, met een recente prijsverlaging waarschijnlijk aan de video game-streaming-dienst in een veel meer gamers’ leven.

Dus de PS5 disc drive is een verademing voor diegenen onder ons met een back-catalogus van Dvd ‘ s en Blu-rays we willen een manier van spelen, zonder karten rond oude hardware – en de huidige generatie consoles zal binnenkort tellen als dat.

De PS5 ondersteuning voor de 4K Blu-ray voelt een beetje laat, gezien de afwezigheid in de laatste twee PlayStation-consoles – maar net als de PS3 geholpen om Blu-ray discs op de kaart, dus ook de PS5 houden een hoge kwaliteit disc formaten leven voor dat beetje meer.