Sony Alpha A9 A9 vs II: de belangrijkste verschillen tussen Sony ‘s sport-georiënteerde camera’ s

Echter, de verbeteringen die zijn aangebracht zijn bedoeld om te helpen fotojournalisten in het veld – dus terwijl de gemiddelde consument misschien niet zo blij bent met de wijzigingen, Sony biedt de profs een uitstekende tool voor hun handel.

De oorspronkelijke A9 al een heerlijk BIONZ-X imaging engine met een front-end LSI (large scale integration) te ondersteunen superieure verwerking snelheden.

Sony Alpha A9 A9 vs II: de algemene kenmerken

  • Van 24,2 MP Exmor RS gestapeld full-frame sensor
  • 3.69 miljoen dot elektronische zoeker (EVF) met 0.78 x vergroting en 120Hfps vernieuwingsfrequentie
  • 1.44 miljoen dot LCD-touchscreen
  • 100-51200 ISO-bereik van (uitbreidbaar tot 204800)
  • 20 fps burst snelheid met AF/AE tracking, verduisterende-gratis live view
  • 693 fase – en 425 contrast detectie autofocus (AF) punten
  • 60 AF en auto-exposure berekeningen per seconde rekensnelheid
  • Volgen het in Real time en real-time oog AF voor zowel dieren als mensen
  • 1/32000 tweede sluitertijd

1: anti-flicker on; 2: anti-flicker mode disabled
Met de A9 II, dat probleem is verholpen, met zowel een SD card slots nu UHS-II compatibel.

Sony Alpha A9 A9 vs II: ontwerp

Wie van ons verwachtte Sony te hebben aangekondigd de Alpha A7S III door nu – het is al een lange tijd komen – nog even een tijdje langer. In plaats daarvan, de Japanse elektronica gigant heeft, zeer rustig, lanceerde een verbeterde versie van de sportieve Alfa-A9.
Dit is een fantastische toevoeging, er zijn een aantal belangrijke kanttekeningen: de anti-trilling-functie is niet beschikbaar bij het opnemen van video of wanneer het gebruik van de elektronische sluiter.
Dat is verdubbeld in de A9 II, met de nieuwe camera en is in staat 20fps met een elektronische sluiter en 10 bps bij gebruik van de mechanische sluiter. Dit werd mogelijk gemaakt door een herinrichting van de sluiter mechanisme dat beschikt nu over een nieuwe interne demper structuur aan het verminderen van trillingen en geluid.

Sony Alpha A9 A9 vs II: kaart slots

De A9 II heeft ook een USB-C de haven en biedt een snelle overdrachtsnelheden dankzij een upgrade naar de 3.2 Gen 1 standaard.
1: anti-flicker op; 2: anti-trilling-modus is uitgeschakeld

1: anti-flicker op; 2: anti-trilling-modus is uitgeschakeld

1: anti-flicker op; 2: anti-trilling-modus is uitgeschakeld

Wanneer we testten de A9, hadden we absoluut geen klachten als het ging om de 5-assige beeldstabilisatie, hoewel, zoals de meeste camera ‘ s van Sony, het is niet de beste. Voor dat we denken dat je zou moeten kijken naar Panasonic.
De A9 II brengt een anti-trilling-modus, die ontbreekt van de oorspronkelijke A9. Met deze functie kan de camera pas de belichting wanneer de tl-lichten worden gebruikt om het licht van een scène – een veel voorkomende situatie bij het fotograferen binnenshuis of in stadions in de nacht.
De A9 II is ook iets groter dan zijn voorganger, het meten van 128.9 x 96.4 x 77,5 mm en een gewicht van 678g (de A9 gemeten 126.9 x 95.6 x 63,0 mm en woog 588g).
Terwijl de A9 heeft een LAN-aansluiting, en ondersteunt de overdracht naar FTP-servers, de A9 II, kan dat doen via SSL-of TLS-encryptie (FTPS) voor een betere beveiliging. Voor de high-speed data overdracht, de A9 II krijgt een Gigabit Ethernet-poort, evenals de 5-ghz draadloze ondersteuning in aanvulling op de bestaande 2.4 GHz op de originele A9.
FTP-instellingen, kunnen nu worden opgeslagen en opnieuw geladen op de A9 II – 10 kan worden opgeslagen op een SD-kaart, terwijl de Beeldvorming van de Rand van de mobiele app kunt maximaal 20.

Sony Alpha A9 A9 vs II: image stabilisatie

Voor hen is de connectiviteit upgrades in de A9 II zijn misschien wel de meest belangrijke.
In vergelijking met veel andere camera-upgrades, deze tweaks lijkt incrementele, maar dan de originele A9 was al een uitstekende shooter. Sony zou gemakkelijk gekregen weg met het maken van de camera body, meer ergonomische terwijl de ingewanden onaangeroerd.

Sony Alpha A9 A9 vs II: real-time oog AF

(Image credit: Sony)
Het is duidelijk uit bovenstaande lijst dat Sony heeft gehouden op de kern specificaties van de originele A9, met inbegrip van niet toevoegen Foto Profielen voor video in de verbeterde versie van de snapper.

Sony Alpha A9 A9 vs II: voice memo ‘ s

Voor een camera die gericht is op de profs, het was belangrijk voor de A9 te beschikken over dual-kaart slots. Echter, alleen de eerste sleuf in de A9, verenigbaar is met de snellere UHS-II SD-kaarten. Dit was een kleine handicap voor degenen die de voorkeur opnemen op beide slots tegelijk.

De A9 II voert over de 5-assen-in-body stabilisatie systeem (IBIS), maar is nu gewaardeerd op 5.5 stopt in tegenstelling tot de A9 op 5 haltes van de stabiliteit. Het is een kleine upgrade en het valt te zien hoe veel van een verschil het maakt eigenlijk in real-world prestaties testen.
Dit is een kenmerk dat veel fotojournalisten zal verwelkomen met open armen – de mogelijkheid tot het opnemen van quick voice memo ‘s voor individuele foto’ s of een reeks foto ‘ s. Dit is vooral handig als er een ander team op te wachten geduldig op kantoor om een snelle bewerken op de beelden en upload ze aan waar nodig. Het verzenden van hen instructies, zoals de context van de foto of de namen van de mensen in de beelden, zo niet krijgen ze vermengd is van onschatbare waarde.