Twitter geeft toe dat het voorwaarde dat de veiligheid van de telefoon nummers en e-mails voor reclame

Ondertussen Partner Doelgroepen biedt dezelfde functies aan adverteerders, maar de lijsten zijn gemaakt door derde partijen. Volgens Twitter, “Wanneer een adverteerder geüpload van hun marketing-lijst, kunnen we elkaar afgestemd mensen op Twitter om op hun lijst op basis van de e-mail of het telefoonnummer van het Twitter-account houder er voor de veiligheid en de veiligheid.”
Het beweert ook dat het probleem is opgelost vanaf September 17, maar het is nu pas het publiek.
Via TechCrunch
Twitter beweert dat het niet te weten hoeveel mensen werden getroffen door dit, maar het belooft dat er geen persoonlijke gegevens extern gedeeld met partners of derden.
Twitter heeft toegegeven dat het gebruik van de telefoon nummers en e-mail adressen die de gebruikers hebben geleverd om twee-factor beveiliging voor reclame doeleinden.

Grote fout

“We hebben onlangs ontdekt dat wanneer je een e-mail adres of telefoonnummer van de veiligheid of beveiliging doeleinden,” de verklaring legt uit, “deze gegevens kan per ongeluk zijn gebruikt voor reclame doeleinden die specifiek u in onze op maat van het Publiek en de Partner Doelgroepen reclame systeem.”
Hopelijk Twitter heeft geleerd van deze fout en zal niet toestaan dat het weer zal gebeuren.
Twitter herhaaldelijk verontschuldigt zich voor deze overtreding in de verklaring, maar het is zeker impact vertrouwen tussen de gebruikers en de sociale media platform. Echter, ondanks deze schending van vertrouwen, raden we u toch aan het verlaten van twee-factor authenticatie ingeschakeld voor de extra veiligheid biedt.
In een verklaring, Twitter bleek dat dit was “per ongeluk” gedaan door de op maat Doelgroepen reclame-programma.
De op maat Publiek-systeem wordt gebruikt door adverteerders advertenties aan potentiële klanten, op basis van lijsten die de adverteerders hebben gemaakt (telefoonnummers en e-mailadressen, meestal).
Dit is, natuurlijk, een grote schending van vertrouwen en veiligheid op Twitter deel uitmaakt. Mensen hebben toegevoegd secundaire e-mailadressen en hun telefoonnummers voor het beveiligen van hun rekeningen. Dus, bijvoorbeeld, als u zich hebt aangemeld bij uw Twitter-account op een nieuwe PC, Twitter stuurt een sms of e-mail om uw secundaire e-mailadres of telefoonnummer te bevestigen dat het je.
In geen geval zijn deze extra e-mail en telefoon nummers verondersteld te worden doorgegeven aan andere bedrijven gebruikt worden voor reclame of andere doeleinden.