Donker mode is afkomstig van Google Maps, volgens een brutale hint van Google

De donkere modus fenomeen verspreidt zich via apps als een inktzwarte pest, en Google is slechts één van de bedrijven om volledig te omarmen. Met Android-10 met een systeem-brede donkere modus veel als iOS 13, meer en meer apps beginnen te krijgen een makeover. Google Maps is nog om de donkere behandeling, maar Google heeft zojuist van ons een stiekeme plagen van haar aankomst.

In een post op het Android-Instagram-account, Google toont de Kaarten-app switching tussen licht en donker mode – hoewel dit nog niet een optie in de app:

Google neemt de lijn, zoals veel mensen doen, dat je ogen en je batterij dank u voor het overschakelen naar de donkere modus, maar het bedrijf geeft geen indicatie van wanneer we in staat zijn om het uit te proberen voor onszelf.

Die Kaarten worden gegeven voor een donkere likje verf moet komen niet als een verrassing. Niet alleen betekent het de app in lijn met het groeiende aantal andere Google-apps die zijn voorzien van een donkere modus optie, maar Google heeft al een nachtstand die voorkomen dat je verblind wordt tijdens het rijden.

Er zijn ook tekenen – als Android Police toelichting – van een nog onvolledige donker modus weergegeven in de beta-versie van Google Maps.

De receptie van de Instagram post is overweldigend positief, en er zijn een paar gesprekken naar Google om de donkere thema AMOLED-vriendelijk. Hoewel het bedrijf is weinig afstand in de vaste gegevens, het zou verrassend zijn als AMOLED ondersteuning was niet een kenmerk als het donker modus uiteindelijk uit te rollen naar Google Maps.

Via Android Police