Gezondheidszorg ondernemingen worden geconfronteerd met meer geavanceerde bedreigingen en veranderende malware

Hoewel gestolen patiënt gegevens kunnen natuurlijk ook worden gebruikt om geld te verdienen door het te verkopen aan geïnteresseerde gewetenloze partijen.
Proofpoint commentaar: “Terwijl de cyberaanval technieken tegen organisaties in de gezondheidszorg variëren en evolueren, de rode draad is dat ze mensen aanvallen, niet alleen technologie. Ze benutten werknemers in de gezondheidszorg’ nieuwsgierigheid, de beperkte tijd die in de acute zorg instellingen, en hun verlangen om te dienen. De bestrijding van deze aanvallen vereist een nieuwe en mens-gerichte benadering van de veiligheid.”
Cybercriminelen gebruiken steeds geraffineerdere methoden om de aanval bedrijven in de gezondheidszorg, die worden gezien als rijpe doelen te wijten aan de aard van de gegevens die kunnen worden geplunderd van deze organisaties – zoals gevoelige persoonlijke medische gegevens.
In het eerste kwartaal van 2019, het rapport opgemerkt dat de gerichte bedrijven in de gezondheidszorg werden gestuurd 43 van deze vervalste e-mails, dat is ongeveer het drievoudige van het bedrag ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2018.
Proofpoint ook waargenomen dat het malware is in ontwikkeling, met meer geavanceerde stammen daar nu combineren de mogelijkheden van de twee (of zelfs meer dan twee) soorten malware.

Evolutie van malware

Onderwijs en bewustzijn is een groot deel van de strijd tegen cybercriminelen, in andere woorden.
Als je nog een beetje onzeker zijn over iets dat in een bericht, klik nooit of te reageren, en te controleren met het desbetreffende lid van het personeel of zij inderdaad het verzenden van de e-mail.
De security bedrijf verder opgemerkt dat de grootste bedreiging voor organisaties in de gezondheidszorg tijdens de periode die onderzocht werd banking Trojans.
Als ooit, de financiële winst is de belangrijkste motivator voor cybercriminelen, en dat kan inhouden dat ransomware natuurlijk, die kon hebben (en heeft gehad) rampzalige gevolgen voor de wil van de ziekenhuizen.
Meestal is het onderwerp opgenomen woorden als ‘dringend’ en ‘betaling’, en een soort van boodschap met een verdachte klinkende vraag die moet worden nageleefd snel, of een vreemd uitziende link, moet natuurlijk worden behandeld met extreme voorzichtigheid.
Dit is volgens de nieuwste medische Threat Report van Proofpoint, die enkele verontrustende ontdekkingen, waaronder een forse stijging in ‘de bedrieger e-mail’ – aanvallen voordoen als senior leden van het personeel, proberen te misleiden van het slachtoffer te laten klikken op een malware – link of het onthullen van gevoelige informatie.